lørdag 1. juli 2017

Sommerens krim-serie!

Marianne har blitt helt hekta på Jørgen Jægers bøker om lensmann Ole Vik. Hun har lest seg gjennom nesten alle bøkene, og vi begynte å legge ut meningene hennes på bloggen. To av anmeldelsene som kommer i sommer har noen av dere lest før, i litt annen drakt. Men vi kjører på med hele serien (eller så langt som Marianne er kommet) over sommeren. Følg med, det kommer en ny vurdering fra "Frøken Hekta" hver lørdag fremover!
"Skyggejakten", bok nr. 1


"Skyggejakten" av Jørgen Jæger

Jeg er blitt "hekta"på Jørgen Jæger’s bøker om lensmann Ole Vik. Og "Skyggejakten" er første bok om nettopp han.

Ole Vik sin lyte er MAT. Flere forskjellige karakterer fra andre krimbøker, har jo sin lyte/ egenskap. En har alkoholproblemer, en annen har problemer med å kontrollere sitt sinne. Ole Vik elsker mat og er nesten alltid sulten. Vi får følge lensmannen i hans private verden, noe jeg synes er en viktig del i alle bøker. Skyggejakten er intet mindre enn eneståendeFra første til siste side i boka, er det fullspekket med overraskende elementer. Det kan virke som om saken er opplagt, men neida….
Anbefaler deg å lese alle bøkene om lensmann Ole Vik.

Det gjør også Bergensavisen:

"Det går lenge mellom hver gang jeg setter natten på vent til fordel for en krimbok, men med denne måtte jeg bare gjøre det. Dette var altfor bra til å legge til side." (Bergensavisen)
Bør virkelig leses!

Hilsen Marianne :-)


Litt om boken:
Mange er misunnelige på grunn av den formuen som skraphandler Ingolf Holgersen har bygd opp gjennom et langt liv, og mange synes han er kald og overlegen. De vet imidlertid ikke at han har diagnosen schizofrenparanoid, og at han i perioder tror at han blir forfulgt av alt og alle.

Når Holgersen ringer sønnen Cato og forteller at en person har skutt etter ham, tror Cato at faren er syk igjen. Familien stiller seg avventende, og skritt for skritt drives Holgersen inn i sykdommen. Når katastrofen inntreffer, går lensmann Ole Vik grundig til verks. Han finner ingen spor etter den mystiske angriperen. Saken skal henlegges, da et meget uvanlig spor dukker opp...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar