tirsdag 20. juni 2017

Sommerles 2017

Sommerles 2017, digital versjon

Hva er Sommerles?

Sommerles er en leselystaksjon som en rekke folkebibliotek både på Romerike og ellers i landet deltar på hvert år. I fjor på Eidsvoll bibliotek var det totalt 160 som deltok i alderen 0-13 år på Sommerles, og de leste 2507 bøker til sammen! Det er utrolig bra tall og i år håper vi på like gode tall (kanskje bedre også!) og i den anledningen oppfordrer vi alle barn til å bli med på årets Sommerles.

Nytt i år er at vi er med på den digitale versjonen av Sommerles. Dette er noe som «kjøres» samtidig som vår tradisjonelle Sommerles.
Kort fortalt så går barna inn fra 1.juni på nettsiden www.sommerles.no. Etter de har registrert seg så kan de begynne å samle poeng, får nivåtilpassede oppgaver, ser hva venner leser og vinner troféer. Underveis gjør de seg også fortjent til små premier som hentes på biblioteket i løpet av sommerferien.  Parallelt med at barna samler poeng og løser oppgaver, vil de kunne følge en sommerlesfortelling som er skrevet av barne- og ungdomsforfatteren Mari Moen Holsve.
De som deltar med den «digitale versjonen» av Sommerles, deltar på likt linje som de som leverer de tradisjonelle skjemaene.  Som før er de som har lest 5 bøker invitert på iskremfest, og de som har lest 10 bøker vil få en bokpremie samt en stjerne med navnet sitt hengt opp i barneavdelingen på Eidsvoll bibliotek. Alle som deltar vil også få et diplom.

Sommerles-skjema for barn 0-5 år finner du her!

Når er Sommerles?

Vi starter opp med den tradisjonelle Sommerles 1.juni 2017, fristen for å levere skjemaer i biblioteket er 21.august og Iskremfesten for alle påmeldte er lørdag 26.august.
Hvem kan delta?
Alle barn til og med 7.trinn.

Hvordan deltar man?

·         Hent leseskjema i biblioteket
·         Les bøker selv, eller få noen til å lese for deg.
·         Du kan enten lese bøker, bildebøker, tegneserier og høre på lydbøker (uavhengig av språk).
·         Har du lest minst fem bøker er du velkommen til iskremfesten.
·         Har du lest ti bøker eller flere, kan du selv plukke en premie når du leverer skjema(-ene) i biblioteket. Man kan bare få bokpremie én gang. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar