lørdag 1. april 2017

"Marmor" av Toril Brekke

"Marmor" av Toril Brekke
Denne boken fikk en litt treig start, men noen sider ut i boka fant jeg ut at dette var veldig spennende lesning. Jeg har ikke, som jeg kan huske, lest noe av Toril Brekke tidligere, så antar at dette er første av forfatterinnen jeg har lest - og den falt i smak.

Jeg vil gjerne få anbefale denne boken for deg som liker familie- og slektsromaner. Du blir faktisk ganske hektet etterhvert som vi får høre om de forskjellige karakterene i boka. Jeg skulle nesten ønske det kom en oppfølger...

Lyst på litt mer informasjon om boka?

"Marmor" handler om galskap og normalitet, om annerledes foreldre og underlige barn. Toril Brekke har skrevet en slektsroman utenom det vanlige.

Fra omslaget: En eldre kvinne begraves fra Paulus kirke på Grünerløkka. På annen rad sitter barnebarnet Carla og tenker tilbake på hva bestemoren fortalte om livet sitt og generasjonene før. Ikke få barn! sa hun da Carla var tenåring: Vi må stoppe disse gærne italienske genene i slekta!

"Marmor" er en original slektsroman om en annerledes familie. Flere er rikt begavet, likevel strever de med samfunnets uskrevne regler. Vi får glimt av en stamfar fra Italia, vi treffer den avdødes to døtre som fremdeles hater henne intenst, og vi møter Carlas millionærfetter, Jam, som lever isolert fra omverdenen. Carla selv har nettopp fått vite at hun er gravid. Skal hun våge å få barnet?

Finn boken på biblioteket - denne er spennende!

Skrevet av Marianne Hoel


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar