fredag 28. oktober 2016

Hvor ble det av oktober?

Hei og god kveld, eller god dag, eller kanskje morgen? Alt ettersom når du leser denne blogposten! Det har gått opp for oss i biblioteket at oktober snart er slutt for i år, nå er det siste helgen og Halloween står for tur. Men hvor i all verden ble det av denne høstmåneden?

Vi har hatt så mange flotte arrangementer og så utrolig mye nytt på gang at vi nesten ikke merket den. Husker du alt som har skjedde hos oss i oktober? Vel, vi skal gi dere en liten pekepinn :-)

LEGO i biblioteket
Vi startet med et pang, høstferien var første uka i oktober og vi hadde hele tre arrangementer som skulle gjennomføres samt en helt ny biblioteksjef! Velkommen til Peter :-)
Vi har hatt barn på kodeklubb, LEGO opp etter bokhyllene og en gæer'n forfatter med ekte tåfis på besøk, og det var bare første uka!

Deretter forsatte vi likeså godt med DKS for alle skolene i kommunen, DKS står for Den Kulturelle Skolesekken og tilsier at vi skal gi alle (og jeg mener ALLE) førsteklassinger lånekort, altså en masseproduksjon ble satt igang :-) Blide og fornøyde barn var innom oss på lesestund og fikk et spitter nytt lånekort med seg hjem!

Vår barne- og ungdomsbibliotekar, Nina, har vært kjempeflink og holdt lesestunder for førsteklassingene og dratt ut til alle ungdomsskolene for å formidle ny og spennende litteratur alle elever og noen heldige lærere.

Camilla og ordføreren
Vi har i samarbeid med Frivilligsentralen gjennomført PSYK-festival med mange gode arrangementer. Fått besøk av Røde kors og TV-aksjonen som hadde bamsesykehus i biblioteket vårt, der alle som hadde en bamse som trengte litt pleie kunne komme innom.
Denne uken fikk vi også besøk av selveste ordføreren, John-Eirik Vika, som holdt lesestund for småbarna og bamsene deres i anledning Teddybjørnens dag! Der bibliotekets bamse, Camilla, selvfølgelig fikk sitte på egen stol rett ved siden av John-Eirik.

Gode norske krimforfattere
Vi har fått en kveld med inspirasjon og god krim, da vi fikk lov til å dra ut til Nes bibliotek og sitte i publikum på deres arrangement "Kriminelt god selskap" der vi fikk høre litt om god norsk krim fra forfatterne selv. De hadde fått besøk av Jan-Erik Fjell, Tom Kristensen, Gert Nygårdshaug, Unni Lindell og Gunnar Staalesen. Det er tredje året Nes bibliotek arrangerer dette, og vi håper de gjør det igjen neste år!
Mini-konsert med Kvartofon!
I dag fikk vi en Mini-konsert med Kvartofon, en strykerduo som skal holde konsert på Jøndals gårdsbakeri i kveld (fredag). De ringte her i forrige uke og lurte på om de ikke kunne komme og underholde Kafe Henriks gjester i lunsjen...hmm..gratis konsert, god musikk - Ja takk :-) Og de var kjempeflinke!

Vi er glade og fornøyde med denne månedens arrangementer som da kom i tillegg til alt smått vi alltid har, lesestunder og lesesirkler, og et bibliotek fullt av barn som vil ha et koselig sted å være etter skolen. Og starter opp med nye arrangementer allerede neste uke, men de tar vi i november ;-) Se i toppmenyen etter "Hva skjer i biblioteket?", der får du oversikt over alt det spennende vi skal finne på videre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar