tirsdag 21. juni 2016

Ut på tur - aldri sur!

Vi var en tur innom Kongsberg bibliotek her for en stund siden, og hadde vel lovet å gi dere en liten oppdatering i etterkant... Vel, her er den:

Kongsberg bibliotek er ikke et stort bibliotek, og det var endel snirklete veier og mange hyllerader med bøker her også, men hva de gjorde med resten av arealet!?

Bokautomat / Godteautomat
Jo, de hadde flere store åpne områder med alt annet enn bøker. De hadde virkelig funnet på mye morro. Her var det store digitale spill for barn på gulvet, der bibliotekarene selv kunne legge inn oppgaver for barna å løse. De hadde en flott barneavdeling med bokkasser som matchet temaet biblioteket hadde satt for oppussingen - nemlig "Gruvebyen", og da fikk de også dratt en link til byens opphav. Kongsberg er en gruveby og det er de stolte av!


Vi hadde en flott tur, og Fanny ble mest facinert av bibliotekets "Godteautomat" som faktisk var en bok-finner. En touch-screen der du kunne trykke deg frem til en type bok du ville ha. Krim, skjønnlitteratur, ny tittel, barnebok osv. Eller rett og slett en "Prøv lykken-knapp" som ga et forslag til en helt virkårlig bok for deg å lese :-) Artig!

Når det gjelder ideer til vårt eget bibliotek så fikk vi mange, men hvor mange som er gjennomførbare gjenstår å se...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar