mandag 23. mai 2016

Clifton-krønikene: De første fem bøkene i en fantastisk serie!

Jeg anbefaler!
Clifton-krønikene begynnte jeg å lese for flere år siden, og bøkene har bare fortsatt å fengsle meg som leser.

Her er alle mine anmeldelser om serien, fra 1 til 5.
De første to skrev jeg for lenge siden og de er blitt lagt ut på bloggen tidligere, men siden jeg nå skrev om resten, ble de med en gang til.

Denne serien bør virkelig leses!


Bare tiden vil vise

Clifton-krønikene 1
Forfatter: Jeffrey Archer

I denne uforglemmelige boken blir leseren tatt med på en reise man ikke vil at skal ende, med en avslutning som verken leseren eller Harry Clifton selv noensinne kunne sett for seg. Boken fengsler leseren umiddelbart, og jeg gleder meg til å lese neste bok i serien!

Bare tiden vil vise er den første boken i serien Clifton-krønikene som følger livet til Harry Clifton fra hans fødsel i 1920 og til hovedfigurens slutt i 2020. Bare tiden vil vise forteller om livet til hovedfiguren fra 1920 til 1940, og ble utgitt i mai 2011.


Den storslåtte beretningen om Harry Cliftons liv begynner i 1920 med de foruroligende ordene: "Jeg fikk høre at faren min ble drept i krigen." Tjue år skal imidlertid gå før Harry oppdager sannheten om farens død. Og i neste omgang blir han konfrontert med spørsmålet om hvorvidt mannen han har sitt etternavn etter, faktisk er hans egentlige far. "Bare tiden vil vise" følger et minneverdig persongalleri fra ødeleggelsene etter første verdenskrig til utbruddet av andre verdenskrig. Harry må bestemme seg for om han vil ta plassen ved universitetet i Oxford eller delta i kampen mot Hitlers Tyskland.
Fedrenes synder

Clifton-krønikene 2
Forfatter: Jeffrey Archer

Her er det bare å følge med! Denne boken er minst like spennende som den første i serien, igjen så gleder jeg meg til neste bok!


Familiens skjebne hviler på én mann. New York, 1939. Harry Clifton, alias Tom Bradshaw, arresteres for overlagt drap. Toppadvokaten Sefton Jelks tilbyr seg å ta saken uten betaling, noe Harry ikke har råd til å avslå. Men han blir funnet skyldig, og advokaten forsvinner sporløst. Det finnes bare én måte Harry kan bevise at han er uskyldig på: Han må avsløre sin sanne identitet. I mellomtiden er kvinnen Harry elsker, Emma Barrington, på vei fra England til New York for å finne mannen hun skulle gifte seg med. Hun nekter å tro at han har omkommet på sjøen. Det eneste beviset hun har er et brev. Et brev som har stått uåpnet på en peishylle i Bristol i over et år. "Fedrenes synder" er bok nummer to i den storslåtte Clifton-krøniken.


En god bevart hemmelighet

Clifton-krønikene 3
Forfatter: Jeffrey Archer

Det blir bare mer og mer spennende jo lenger ut i boka jeg kommer. Jeg har sjelden lest mer fengslende serie med bøker. Tenk om denne serien kunne filmatiseres...

Jeg vil gjerne anbefale deg på det varmeste å lese denne serien. Fengslende er bare forordet!

Enestående! En saga om makt, forræderi og bittert hat. (Booklist).
Evnen til å fortelle en god historie er en fantastisk og uvanlig gave Archer har. (The Times).

Dette er tredje bind i serien Clifton-krønikene, den internasjonale suksessen der historien starter på 1930-tallet i den første boken. Tredje bind i serien begynner i 1945, der avstemmingen i Overhuset om hvem som skal arve Barrington-familiens formue har endt uavgjort. Lordkanslerens stemme vil få en avgjørende rolle i Harry Clifton og Giles Barringtons liv. Harry drar tilbake til USA for å promotere sin siste roman, mens hans kjære Emma setter seg fore å finne den lille jenta som ble funnet etterlatt på farens kontor den kvelden han ble drept. Parlamentsutvalget står for døren, og Giles Barrington skal forsvare setet sitt i Underhuset. Han blir sjokkert over å høre hvem som er motkandidaten. Men når alt kommer til alt, er det Sebastian Clifton, Harry og Emmas sønn, som skal komme til å avgjøre onkelens skjebne. En god bevart hemmelighet er tredje bind i Archers episke familiesaga. Den byr på en sjokkerende avsløring, men åpner også opp for flere nye spørsmål.


Ønsk deg ikke for mye

Clifton-krønikene 4
Forfatter: Jeffrey Archer

Jeg kan nesten ikke komme med flere superlativer enn det jeg tidligere har sagt om de første tre bøkene. Det spisser seg til i familien Clifton. Du må bare få med deg fortsettelsen!

Spenningen og oppbygningen er fantastisk. (The Observer)
Ingen familiesaga ville vært komplett uten en skurk, og denne fortellingen har en skikkelig god en - en ypperlig fremstilt og troverdig karakter med forståelige motiver. En oppslukende familiesaga. (Booklist).
Archer porsjonerer ut spenningen gjennom hele boken og helt til siste slutt, for å så avrunde med en utsøkt cliffhanger. (Washington Post).

Den episke sagaens fjerde bok åpner med at Emma og Harry Clifton skynder seg til sykehuset for å få vite hvordan det har gått med sønnen Sebastian etter en tragisk bilulykke. Hvem av de to i bilen døde - Sebastian eller bestevennen hans? Emma ønsker seg inn i styret til Barrington Shipping Company, mens andre har tanker om å ødelegge familiefirmaet og gjør sitt for å få det til. i mellomtiden har Harry og Emmas adoptivdatter Jessica kommet inn på kunstakademiet, hvor hun møter og forelsker seg i Clive Bingham. De vil gifte seg, og begge familiene gleder seg. Men så får den kommende brudgommens mor et besøk av Lady Virginia Fenwick, som ikke har gode intensjoner. Uten forvarsel kommer en ny person inn i Barrington-styret. Og livet vil ikke lenger bli det samme for noen i de to familiene. Fjerde bind i historien om familien Clifton er uten tvil den mest gripende boken så langt i serien, den må bare leses!


Mektigere enn sverdet

Clifton-krønikene 5
Forfatter: Jeffrey Archer

Åååå, nå ble jeg glad, ikke bare var femte bok helt fantastisk, men det er også planlagt to bøker til! Jeg kan nesten ikke vente til disse kommer til biblioteket...

Det femte bindet i fortsettelsen på den spennende Clifton-krøniken (som har solgt 50.000 eksemplarer bare i Norge!), begynner med en IRA-bombe som eksploderer på skipet MV Buckingham under dets første reise over Atlanteren, men hvor mange passasjerer mister livet? Harry Clifton engasjerer seg i kanpen for å få frikjent en russisk forfatterkollega som sitter fengslet i Sibir, og risikerer livet. Ektefellen, Emma, som er styreleder i Barrington Shipping, føler seg presset til å fratre etter angrepet på skipet, og styremedlem Lady Virginia Fenwick skyr ingen midler for å påse at dette skjer. Sir Giles Barrington opplever nok en gang at hans politiske karriere er truet av erkemotstanderen major Alex Fisher, som stiller til valg mot ham igjen. Men hvem vinner denne gangen? I London bygger Harry og Emmas sønn, Sebastian, seg et navn innen bank og finans, og har bedt kjæresten, Samatha, gifte seg med han. Men Sebastian har en rival som er forberedt på ikke å gi seg.

Jeffrey Archer er en av verdens mest populære forfattere og har solgt mer enn 270 millioner bøker på verdensbasis. Mektigere enn sverdet er femte bind, av planlagte sju. Vi gleder oss!
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar