lørdag 30. april 2016

Et bibliotek på to etasjer og en kjeller...

Vår kamuflerte trapp
Vi har et langstrakt bibliotek - i høyden. Det har lenge hatt samme plassering og lenge strukket seg over hele tre plan. Vi har første etasje hvor det for det meste er barnelitteratur, og annen etasje der skjønnlitteratur, krim og fag ment mest for de voksne ligger skjult. Vi har også et magasin i kjelleren, der de eldste eksemplarene ligger trygt i sitt lille rullemagasin sammen med alle ekstra eksemplarer av titler som kanskje blir populære senere (eks. Nesbø's bøker hver gang har gir ut en ny bok og alle vil lese serien fra starten).

Men det som gjør det hele litt rart er at de som husker biblioteket fra gamle dager da alt lå på ett plan oppe i tredje etasje, de tar trappen opp i gangen og finner en åpen dør inn til andre etasje, og tenker "Jaja, kanskje det var i andre og ikke tredje da..." men da finner de ikke første etasje - for alt er vel på et plan...

Jeg er her, men du ser meg ikke!
Nyere lånere kommer inn i første etasje og skjønner ikke at det finnes en andre, da trappen vår later som den er en kameleon og går i ett med omgivelsene.

Vi kan ikke huske hvor mange ganger vi har hatt følgende samtaler:

Forundret låner: "Har dere ikke flere bøker?" (Hvor er krimlitteraturen?!)
Bibliotekaren: "Har du sett oppe?" (Uff da, denne vet ikke at vi har en etasje til...)
Opplyst låner: "Oppe? Er det flere etasjer...?" (Wooohooo! Mer bøker!)

eller...

Skuffet låner: "Jobber du her? Hvor er alle sammen?" (Datastyrt samfunn, bare automater og tomme lokaler)
Bibliotekaren: "Vi har en skranke nede i første etasje, der sitter det alltid noen" (Oioioi, det sitter da noen nede...gjør det ikke?)
Glad låner: "Å ja, dere har en etasje under. Men hvordan kommer jeg dit da?" (Yes! Det er mennesker her og ikke bare automater)

Dette vil vi jo helst at ikke skal skje, men det er fortsatt litt gøy med de overraskede uttrykkene vi får fra lånerne som enten ikke har funnet første eller andre etasje :-)

Bedre merking av trappen står på ønskelista som så mye annet, men inntil videre får vi bare huke tak i de lånerne som ser litt bortkommne ut der de leter etter krimbøker i barneavdelingen eller etter skranken i annen etasje (for skranke har vi kun i første), og bare finner en enslig utlånsautumat...

Velkommen til oss skal dere være uansett hvilken etasje dere finner først - men husk at det finnes trapper og heiser som fører dere til rett sted :-)

Trapp opp til 2.etg                                       Trapp ned til 1.etg

Vennlig hilsen alle på biblioteket :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar