lørdag 2. april 2016

Databaser, apper og andre tips!

Det finnes utrolig mye informasjon ute på nettet, her har vi samlet noen nyttige lenker til web-sider, søkemotorer, og apper som kan være gode å ha for en bokelsker og flittig bibliotekbruker. Eller den som er på utkikk etter den spesielle tittelen som bare ikke er å finne!

Her er våre forslag:

Boksøk, her er det mulig å søke etter bøker og annen informasjon som passer deg og ditt behov, her er det bøker for alle.

Leser søker bok, en tjeneste som gir deg muligheten til å søke på bøker tilrettelagt for deg med lesevansker, dysleksi, du som er ny leser av det norske språk, og du som trenger bøker med stor skrift. Leser søker bok er en forening som jobber for at alle skal ha tilgang til gode bøker.

Websøk, dette søket er begrenset til Eidsvoll og Råholt bibliotek, søk etter bøker og andre materialer hos oss via websøk.

Kikkhullet, er en snedig liten base. Her kan du søke opp alle nye medier i biblioteket og se hva som er mest utlånt både innen bøker, lydbøker og film.

Samsøk, dette søket ligner veldig på websøk, men det strekker seg mye lenger ut i det lille landet vårt. Her kan du søke opp titler fra hele Akershus fylke. Her kan du også velge deg andre fylker dersom du tror tittelen ikke er å finne i Akershus.

Libris, nei - ikke bokhandelen! Libris er en svensk database. Hvis du ikke finner tittelen i Norge, kanskje den er i Sverige.

WorldCat, denne basen strekker seg langt utenfor Norges grenser, den er faktisk nesten global. Her finner du titler fra hele verden. Og du kan finne ut hvilket land nærmest oss som har det du er på jakt etter.

Kanskje du allerede har lånt noe?

Gå inn på Mappa Mi på nett og få oversikt over alt du har lånt og reservert. Her kan du også krysse av for "husk mine lån", veldig kjekt for deg som leser mye. Da vil du kunne gå inn og se lista over lån du har levert (denne listen får kun du som ser til, datatilsynet liker ikke at andre får tilgang til dette).

Bruker du kanskje mobilen mye? Her er appene:


eBokBib
Ebøker rett i lomma? Ja det er mulig :-) Ebokbib er appen som lar deg låne ebøker fra biblioteket - helt gratis! I appen kan du låne ny norsk skjønnlitteratur rett til telefonen eller nettbrettet ditt. Du må være registrert som låner i et av bibliotekene i Akershus for å kunne låne e-bøker hos oss. Er noe utlånt, kan du sette deg på venteliste. Når e-boken blir ledig vil du få en melding. innen 3 dager må du åpne eBokBib som da automatisk laster ned den reserverte e-boken. Last ned eBokBib.Bibliofil-appen

Bibliofil er navnet på bibliotekets app. Med den kan du søke, reservere, låne og fornye med digitalt lånekort på mobil. Last ned appen fra App store eller Google play og logg inn med lånenummer og PIN-kode. Dersom du mangler PIN-kode kan du få den ved å henvende deg i biblioteket - men husk lånekort og ID!
Flere tips?

FilmbibPrøv strømmetjenesten Filmbib. Ved på bruke ditt nasjonale lånenummer og pinkode, har du nå muligheten til å se store mengder kortfilmer og dokumentarfilmer. Foruten å være tilgjengelig på din PC/Mac, så er Filmbib å finne som applikasjon for iOS og Android enheter(smarttelefoner/nettbrett). Les gjerne mer på nettsiden til Filmbib.

Vil du derimot ta deg en liten pause fra å se kortfilmer og lese deg opp hva som har skjedd i verden, kan du enkelt laste ned applikasjonen Pressreader til din smarttelefon eller nettbrett. Du kan også bruke Pressreader på din PC/Mac, ved å besøke deres nettside.  Pressreader er en applikasjon som gir deg tilgang på store mengde internasjonale og norske aviser/magasiner.

Men for å benytte dere av denne tjenesten må dere være pålogget det trådløse nettverket her på biblioteket. Etter dere har lastet ned de avisene du vil på biblioteket, kan du ha de tilgjengelig på din smarttelefon/nettbrett i 3 dager før du på nytt må innom biblioteket for å laste ned nye utgaver. Besøk gjerne deres nettside for å lære mer eller kom gjerne innom biblioteket så kan vi vise deg hvordan applikasjonen virker.

Pressreader
Ved å trykke på den grønne knappen"Select Publication" er du i gang med å lese nesten 80 ulike norske aviser og enda flere internasjonale aviser/magasiner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar