lørdag 19. mars 2016

Lesesirkel på nett - en samling meninger

Kureren av Kjell Ola Dahl

Litt om boken for den som lurer: "Kureren" er en bok som aldri lar deg få vite hele historien, du blir sittende lenge å lure på hva som skjer videre. Historien hopper i tid mellom 1942, 1967 og 2015, karakterene forblir de samme og vi følger i hovedsak historien til Ester, Åse, Gerhard og Sverre gjennom noen måneder under krigen og en høst i 67. I 2015 er det Turid, Åses datter, vi hører om.
Historien, som gir innblikk i krigsårene, med okkupasjon, jødeforfølgelse og motstandsfolk, gjelder egentlig drapet på Åse, motstandsdame og mor. Gjennom små innblikk i livene til Ester, Gerhard og Sverre får vi til slutt vite hvem som myrdet Åse.
Personlig syntes jeg historien var spennende frem til de siste 20 sidene, da virket det som om forfatteren brått fant ut at nå må jeg avslutte historien. Morderen ble funnet, hevnen ble tatt, og arven ble fint levert videre til eneste gjenlevende. En spennende bok, men med en litt kjedelig (og skuffende) slutt.
Marit

Jeg likte veldig godt at handlingen alternerte mellom tre tidsplan! Det er noe av det som gjør den så spennende. Et godt valg. Må følge med på Nettlesesirkelen fra nå av!
Tonje

Forfatteren vant Brageprisen for denne boken i 2015. Er det fortjent?
Fanny

Enig med deg Tonje, de tre ulike tidsplanene gjorde boken mer spennende. Liker også at Dahl valgte å bruke nåtidens språk i alle tre. Å lese på tidsriktig språk for 40- og 60-tallet ville gjort det hele noe tungt.
Marit

Det ville nok krevd litt vel mye research å skrive autentisk 40- og 60-talls språk. Hvordan skulle han kunne funnet ut eksakt hvordan de snakket på 40-tallet? 60-tallet hadde vært lettere - han kunne bare slengt på "Groovy" eller "Diggbart" innimellom...
Tonje

Da har jeg fått lest ferdig boken. Uttrykksikonet smile Likte også måten forfatteren skriver i de ulike tidsplanene, og gjør det enkelt for leseren å skille mellom de to. Var spennende til siste slutt Uttrykksikonet smile Anbefales videre!
Nina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar