fredag 1. januar 2016

Samlesing på blogg: Et helt halvt år av Jojo Moyes

Lån boken på biblioteket.
Årets siste bok som skulle leses i lesesirkelen på nett er boken "Et helt halvt år" av Jojo Moyes (org.tittel: Me before you).  Boken har ligget på topplister i flere land og den skal også bli filmatisert med Emilia Clark og Sam Claflin i hovedrollene.

Bokens handling:
Lou Clark vet en god del.

Hun vet hvor mange skritt det er fra bussholdeplassen og hjem. Hun vet at hun liker jobben sin på kafeen The Buttered Bun, og hun vet at hun kanskje ikke elsker kjæresten sin, Patrick. Det Lou ikke vet, er at hun snart kommer til å miste jobben, eller at hun er avhengig av å vite hva som venter rundt neste sving, for ikke å gå fra forstanden.

Will Traynor vet at motorsykkelulykken tok fra ham viljen til å leve. Han vet at alt føles veldig smått og meningsløst, og han vet nøyaktig hvordan han skal få slutt på det. Det Will ikke vet, er at det er like før Lou stormer inn i livet hans som et levende fyrverkeri.
Og ingen av dem vet at de kommer til å forandre hverandre for alltid. (kilde)


Forfatteren tar oss med til en liten engelsk by hvor da vi blir presentert for våre hovedpersoner Lou og Will.  I mesteparten av boken får vi historien presentert fra Lou Clark sitt synspunkt, men mot slutten kommer andre stemmer inn. Lou får en jobb som en assistent for Will, noe han ikke liker i det hele tatt i starten, hvor han systematisk går til verks for å henne til å mistrives i stillingen. Når han etterhvert skjønner at Lou har bein i nesa og ikke gir seg så lett, oppstår det et etter hvert et usynlig bånd mellom de t. Dette båndet blir bare sterkere og sterkere utover boken. Boken holder et jevn "tempo" og har ikke de store spenningstoppene heller. Men forfatteren legger inn litt uventet vendinger innmellom slik at boken ikke blir så forutsigbar som man antar slike romaner er.

Selv leste jeg denne her i sommerferien etter sterk anbefaling fra min søster og likte den kjempegodt!. Virker kanskje litt selvmotsigende å si at en bok på 500 sider er "lettlest", men med hjelp av godt fortellerspråk og gode karakterer, blir du tatt med på en følelsemessig berg-og-dalbanetur som bærer deg lett gjennom boken. Selv om denne er en bok som ofte faller under "Chick-litt" eller "Feel-good" kategorien er dette en som sparker litt fra seg også.  Alt i alt er god bok som gir deg som leser noe å tenke på i ettertid.

For de som har lest boken, hva synes dere om den? Hvilke deler likte dere best/dårligst?

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar