mandag 7. september 2015

På jakt i gamle vikingkongers fotspor - Bokomtale

http://www.eidsvoll.folkebibl.no/cgi-bin/websok?mode=vt&st=p&publikumskjema=1&hpid=21788&embedded=0&pubsok_txt_0=%22Jakten+p%C3%A5+sigurd+jorsalfare%22&avsok_avgrens_aarfra=&avsok_avgrens_aartil=&avsok_avgrens_spraak=&pubsok_txt_1=
Lån boka på biblioteket
I boken "Jakten på Sigurd Jorsalafare" går Øystein Morten på de samme stiene som Sigurd Jorsalafare, på leting etter hvem denne mannen var. Sigurd Jorsalafare levde for nesten 1000 år siden, og han skal ifølge legenden ha reist nesten helt til Jerusalem (herav Jorsalafare).

Boka handler litt om Øystein Morten, som er historiker, og hans forsking og forsøk på å finne ut hvem Sigurd var. Den handler mest om Sigurd Jorsalafare, hva vi kan vite om han, hva vi vet om han, og hvordan vi tenker oss at han levde.

Vi vet at norske vikinger tjenestegjorde i Konstantinopel, altså dagens Istanbull, så vi reise langt utenfor dette kalde landet i nord, da som nå. Men det var et litt større prosjekt å besøke Konstantinopel for 1000 år siden enn det er å fly til Istanbull idag, og kanskje et større kulturkræsj også.

Morten skriver godt og engasjerende, og det er spennende å følge han i hans oppdagelser, oppturer og nedturer, i letingen etter hvem Sigurd Jorsalafare var.


Lån boka på biblioteket
Øystein Morten har også skrevet boken "Jakten på Olav den Hellige". I denne boka bli vi nærmere kjent med Olav den Hellige, som ofte får æren av å ha kistnet norge. Han er svært viktig for den katolske kirke, og Øystein Morten undersøker hva vi faktisk kan finne ut om hans liv.

Forfatteren har skrevet en artikkel til bladet Prosa om boken sin, som gir en god inngang til fortellingen.

VG.no kaller boken "glimrende historieforetelling", og synes det er imponerende hvordan forfatteren gjør fortellingen om Olav den Hellige levende og engasjerende igjen.

Lån bøkene på biblioteket, drøm deg langt bort, både i tid og rom, og si gjerne hva du synes om bøkene her i kommentarfeltet til bloggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar