tirsdag 15. september 2015

Just read it! - en webApp som vekker leselyst og kreativitet hos ungdom
WebAppen just READ it! handler om bøker og lesing for ungdom i alderen 13-16 og er tilpasset pc, nettbrett og mobiltelefon. Den er utviklet i Akershus av Fylkesbiblioteket og Asker bibliotek. Bakgrunnshistorien er et framtidssamfunn der tyranner styrer og bøker er forbudt. Bøkene kan bare reddes ved at oppdragene blir løst.

Fra 21. september og tre mandager framover kommer det nye utfordringer, i tillegg til quiz. Det er konkurranse mellom de fire distriktene i Akershus. Gjennom å lage animasjon, tegne og skrive om gode bøker kan ungdommen redde bøker og tjene poeng for sitt distrikt. Hvilket distrikt får flest poeng?
Målet med prosjektet er en leselystaksjon som ikke fokuserer på antall leste sider, men heller legger vekt på egenaktivitet og formidling av leseopplevelser. På den måten skal just READ it! oppmuntre ungdom til å lese bøker.

 

Fra den 21.september vil kan dere gå inn på justreadit.no for å lese mer om WebAppen og spillet!

 

just READ it! er et samarbeidsprosjekt mellom Fylkesbiblioteket i Akershus, Asker bibliotek og ungdomsbibliotekarene  i  fylket. Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar