onsdag 16. september 2015

Herr Fikrys litterære liv


"Herr Fikrys litterære liv" skrevet av Gabrielle Zevin er en bok for bokelskere. Hovedpersonen eier en bokhandel, og bøker er hans lidenskap, hans trøst og hans venner.

Lån boken på biblioteket

Handlingen er satt i Cape Cod i USA, og hovedpersonen er A. J. Fikry. Boken begynner med at A. J. er bitter og kranglevoren, men vi skjønner fort at han ikke alltid har vært sånn. Boken handler om A. J. og hvordan han får tilbake livsgnisten. Det hele begynner med en svært verdifull bok, som skal endre A. J.s liv, men som forsvinner. Istede er det noe annet som faller ned i fanget på A. J. A. J. får en grunn til å se lysere på litteraturen og tilværelsen igjen.

Boken er en sånn bok som ender godt for alle, selv om den er litt trist også. Det er en solskinnshistorie, om at selv om man er litt sin på livet, så kan det hende at det smiler litt til deg etterhvert.

Boken begynner hvert kapittel med en liten bokanmeldelse, skrevet av A. J. til noen vi ikke vet helt hvem er. Jeg syntes disse anmeldelsene, av virkelige bøker, var veldig koselige å lese. Flere av de var av bøker jeg har lest selv, og det var gøy å få noen nye tips til andre bøker jeg kan lese også.

"Leserne i Broken wheel anbefaler" av Katarina Bivald er også en feel-good bok om hvordan litteratur kan være med på å gi livsgnisten tilbake, og den gir mange gode bokanbefalinger.

"Hr. Penumbras døgnåpne bokhandel" av Robin Sloan er også en bok om en bokhandel. Dette er en roman med elementer fra både fantasy- og mysteriesjangeren, som handler om brytingen mellom gamle tradisjoner og ny teknologi - og ikke minst verdien av trykte bøker i en digital tidsalder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar