mandag 21. september 2015

Android boka / iPhone Boka

Android boka

Samfunnet er på full fart inn i den digitale tidsalderen. Det kan være lett å bli forvirret over hva vi skal med all dene teknologien og programmene/appene, og hvordan dette skal brukes.


Med "Android Boka - Alt du trenger å vite om din Android" får du enkel og strukturert informasjon om hvordan du bruker de vanligste programmene på din android-telefon eller ditt android-nettbrett.

Innholdsforteglensen er enkel og oversiktlig, med logoer i tillegg til tittler på de forskjellige programmene/appene som beskrives, noe som er kjekt fordi de er lett gjenkjennelige.

De fleste funksjonene til android-telefonen forklares i løpet av noen få sider, og det er nesten flere bilder enn tekst. Bildene gjør det enkelere å forstå hvordan programmene/appene brukes, og det er en kort forklarings-tekst knyttet til hvert enklet bilde.

Jeg synes boka gir en enkle og god innføring i hvordan du kan bruke en android smarttelefon og hvilke programmer du kan laste ned til den. De viktigste funksjonene, som meldinger, google play, ringing, bilder og epost er forklart først. Deretter introduseres andre programmer som Pinterest og Google oversetter, som kanskje ikke er like mye brukt, men som er morsomme å bruke og som kan være nyttige de også. mend kan bruke den som et oppslagsverk.

Boken vil helt sikkert fungere godt for førstegangsbrukere, selv om ordbruken i boken noen ganger bærer preg av at den er skrevet av noen som har god peiling på teknologien den beskriver.

IPhoneboka
Har du en iPad, altså en et nettbrett med Appels opperativsystem, vil boken "iPadboka : den ultimate guiden : få mer ut av din iPad" være den riktige boken for deg. Her vil du finne forklaringer på mange av de samme programmene og funksjonene, med da for Iphone telefoner.

Har du en iPhone, altså en telefon med Appel opperativsystem, vil boken "iPhoneboka : den ultimate guiden : få mer ut av din iPhone" være mer relevant for deg. I denne boken finner du forklaringen på mange av de samme programmene, med da for Iphone telefoner.

Biblioteket har 2 apper som er gratis å laste ned for deg som har smarttelefon/nettbrett. I eBokBib (Google play / App store) kan du lese e-bøker du har lånt på biblioteket. Med Bibliofil (Google play / App store) kan du fornye dine lån, reservere bøker i vår katalog, og få lånekortet på mobilen.

Hvis du har noen spørsmål om disse to bibliotek-appene er det bare å sende en epost til biblioteket eller kommen innom oss i våre åpningstider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar