onsdag 26. august 2015

Bokomtale barnebok

Tittel: Den rikeste gutten i verden

Lån boka på biblioteket
Forfatter: David Walliams

Illustratør: Tony Ross

"Har du noen gang lurt på hvordan det er å ha en fantasillion kroner? I denne boken møter du en gutt som har nettopp det!".

Hva ville du gjort hvis du hadde så mange penger? Skriv gjerne svaret ditt i kommentarfeltet!

Jeg ville kjøpt meg en egen stillehavsøy, og privatfly ned dit :)

Jon Knoll er den rikeste 12-åringen i verden, og får alt som kan kjøpes for penger av faren, som har blitt rik på salg av unikt toalettpapir. Men det er noe han ønsker seg, som ikke kan kjøpes for penger. Og det er en ekte venn. Så møter Jon Eskil, og ting begynner å skje.

Boka er ganske morsom, på en litt ironisk måte. For eksempel beskrives alle fagene Jon har på den veldig snobbete, dyre privatskolen han går på før han møter Eskil (Diskusjon; Hvor godt vi kjenner Prins Harry). Eller hva han og faren pleier å bruke 500 lapper til (la hamseteret tørke seg med de når det har dusjet for eksempel).

Jeg liker også hvordan Jon beskriver savnet etter en venn, og det at han finner Eskil, som selv om han ikke er rik også veldig gjerne vil ha noen å dele opplevelser med.

Boka har morsomme svart/hvitt illustrasjoner og ganske stor skrift.

Walliams har også skrevet den populære boka "Gangsterbestemor", Dagbladet kaller Gangsterbestemor Roald Dalsk humor, så hvis du liker Dahl liker du sikkert Walliams bøker også. Vi har også "Rotteburger" av Walliams, som handler om Sol som må forsvare kjæledyret sitt, Rotta, mot  Birger fra Birgers Burgere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar