lørdag 4. juli 2015

Norges-ferie i sommer?

Lån boka på biblioteket
Biblioteket har bøkene som hjelper deg å planlegge ferien!


Enten du skal på kanotur, fjelltur, byferie eller vil ligge på stranda på sørlandet, har biblioteket bøkene som gjør ferie-planleggingen enkelt og morsomt.

Norges beste helgeturer av Per Roger Lauritzen inneholder 43 forskjellige helgeturer. Her presenteres kjente turer til for eksempel Prekestolen og Femundsmarka. Boka tipser ogås om  mindre kjente turer som for eksempel øyhopping i Møre og Romsdal.

I løpet av 3 sider presenteres hver tur med bilder, tekst og kart. Her får du tips til både fjellturer og padleturer. Når jeg ser på bildene får jeg lyst til å bare hive oppi myggolje i sekken, og kaste meg på neste tog vestover.

Per Roger Lauritzen har forsåvidt skrevet en rekke andre bøker om turmål i den norske naturen, blandt annet Fjellføreren : de beste turene i 38 fjellområder. Denne boka kan gi god inspirasjon hvis fjellturer er ditt mål i sommer.

http://www.eidsvoll.folkebibl.no/cgi-bin/websok?tnr=101175
Lån boka på biblioteket
Turguide Jotunheimen av Frank Ivar Hansen foreslår 50 flotter turer i norges mektigste fjellområde. Her får du tips til toppturer, breturer, hytte til hytte turere og familievenlige turer. Boka har flotte bilder og kart over hver tur. Noen av turerne er dagsturer til kjente topper, men andre er hytte til hytte turer over flere dager.

Det står en del fakta om turene, hvor lang tid som bør beregnes, tips til overnatting og vanskelighetsgradpå turen. Noen av turene, som Store Skagastølstind, krever klatrekunnskaper og utstyr. Andre turer, som Galdeberget med fantastisk utstikt til Bygdin, passer for hele familien og er gjort på en dagsmarsj. Du kan avslutte med festivalpass på Vinjerock.

Lån boka på biblioteket
Vil du isteden sykle i ferien, har vi Sykkelguiden Øst-Norge, som inneholder mange tips og beskrivelser av flotte sykkelturer i både Akershus og Oslo. 

Blir sykkeltur litt mye, har vi også tips til Trilleturer : Tur- og aktivitettips i Oslomarka. Her får du informasjon om enkle turer som ikke er alt for lange på gode veier i Oslomarka. En bok med fine bilder og med masse paktiske tips, enten du har med trillevogn, bæremeis eller ryggsekk på turen.

Skal du på byferie i Norge har vi Osloliv : en opplevelsesguide, som tar deg ut i mylderet og inn i oslosjela. Boka gir deg 102 tips til de beste Oslo-opplevelsene, og kultur-resturanten Smia Galleri trekkes frem, der maten serveres i lokalene til en gammel smie rett ved vakre Vålerenga kirke. Jeg har spist der selv, og de har et helt fantastisk kjøkken.


Lån boka på biblioteket
Lofoten, med midnattsol og gamle fiskevær, er også en fantastisk ferielokasjon. Enten du kjører bil eller fly, vil du få lyst til å reise til landet med midtnattsol etter å ha kikket i denne boka.

Enten du reiser langt nordover, eller blir i Eidsvoll, ønsker vi fra Eidsvoll bibliotek deg en riktig god sommer!

Hovedbiblioteket på Sundet har vanlige åpnignstider i hele sommer, og på vår minifilial på Råholt bad kan du låne og levere bøker på vår utlånsautomat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar