lørdag 20. juni 2015

GateSjakk under ungdomsPuls

Sjakklubben hjelper oss å
sette opp sjakkbrettet
Under ungdomsPuls festivalen hadde biblioteket, i samarbeid med Eidsvoll Sjakklubb og med støtte fra Nasjonalbiblioteket, gateSjakk for barn og ungdommer på parkeringsplassen utenfor biblioteket.

Eidsvoll Sjakklubb hjalp oss med å sette opp det store sjakk-brettet ute. Noen av ungdommene fra sjakklubben startet arrangementet med lynsjakk. Deretter var det fritt frem for alle å prøve seg på gateSjakk!

Alle barn og ungdommer som prøvde gateSjakk brettet vårt var med i trekningen av forksjellige premier. Noen vant hodetelefoner, andre mini-høyttalere, sommerleker eller bøker.
GateSjakk-brettet klart til bruk

Det var altså flere glade barn og ungdommer som kom hjem med mer enn bare ny kunnskap om sjakk.

For de som syntes sjakkreglene var vanskelige, var det gøy å bare flytte litt rundt på brikkene også.

Det var strålende vær, og mange som ville prøve sjakk-kunnskapene sin i praksis. Det ble også satt opp noen mindre sjakkbrett ved siden av gateSjakk-brette, slik at alle som ville fikk være med å spille.
GateSjakk i finværet på ungdomsPuls

Det var tilhørere og heiagjenger, som kom med tips til både trekk og strategier, som føre til sjakk matt eller tap av brikker for i alle fall en av spillerne.

GateSjakk-brettet og brikkene kan lånes ved å kontakte biblioteket for de som ønsker det. Biblioteket har flere bøker om sjakk, sjakkbrett og andre brettspill som kan brukes i bibliotekets lokaler.

Tusen takk til Eidsvoll Sjakklubb og Nasjonalbiblioteket for samarbeidet under ungdomsPuls.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar