lørdag 30. mai 2015

Nyhet på biblioteket : Galveston av Nick Pizzolatto

Klikk her for å låne boken
Rykende fersk debutbok i biblioteket: Galveston av Nick Pizzolatto.

Nick Pizzolatto er  skaperen og forfatteren av HBO-serien True Detective, og debuterer i år med krimromanen Galveston. Boka er en mørk og spennende krim med handling fra USAs sørstater.

Roy Cady er torpedo/leiemorder i New Orleans. På èn og samme dag får han vite at han har uhelbredelig lungekreft og  at sjefen har lurt  ham inn i en dødsfelle av et skytedrama, der Cady nesten blir drept.

Den unge jenta, Rocky, befinner seg i samme leilighet som Cady, og han tar henne med til Galveston, Texas for å redde dem begge. Byen er skitten, luguber og farlig, og det viser seg at de slett ikke er trygge der heller;

Rocky har nemlig litt av en bakgrunnshistorie og denne vil få store konsekvenser for dem begge…
 
VG har kastet en solid 5'er på terningen for denne boka."Han skriver godt. Særlig liker jeg dialogene. Og skråblikket. Den røffe humoren. Ironien. Dette er en verden av lunken øl, siklende hunder, J&B-whisky, rustne pickuper og sex i fylla.".
 
NRK.no kaller boka ekte sørstatnoir, og peker på at den norske overettelsen sliter med å holde følge.  "Viktigste er alikevel stemingen. Den overhengende, skjebnetungt truende, det vi iblant kaller noir. Noe som også får en stakkar til å se fram mot «True Detective»s andre sesong."
 
Etter å ha blitt hektet på TV-serien, er voksenbibliotekaren vår overbevist om at boka også kommer til å bli en suksess. Så løp å lån, eller sett deg på venteliste mens du venter på sesong 2 av True detektiv.  :)
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar