mandag 18. mai 2015

Halvgudene - fantasybok for ungdommer

Lån boka i biblioteket
Charlotte har praksis hos oss på biblioteket, og idag har hun sluppet til med en bokanmeldelse på bloggen.

Tenk om du en dag fant ut at du kunne kaste ild, løfte biler eller se maurene i hagen fra et vindu i femte etasje. Det er dette som skjer med trillingene Dimyne, Trigg og Briskir. De er nemlig halvguder!
De bor i Oslo med faren sin Jostein, da disse rare tingene begynner å skje med dem. Gjennom et speil må de så flykte til en annen verden, verden hvor moren dems kom fra, verden de hører til: Tiladnen. Der finnes det vår,- sommer-, høst- og vinterøyer, og de oppdager mange rare skapninger, som for eksempel folk med revehaler som matcher det knallfargede håret og horn de har på hodet.
Men ikke alt er spennende og fint: Noe som heter "Forbundet" er etter trillingene, og de må stole på trysfelderne, en gruppe folk som kjemper mot Forbundet i det skjulte.
Trillingene møter på forskjellige utfordringer, allminnelig pupertets- og kjærlighetsdrama, og problemene som følger med når du får flere og flere superkrefter og en haug med folk prøver å ta deg.

"Halvgudene" er full av spenning og fantastiske vesener, og det blir aldri for mye. Du møter alltid på noe nytt, rart og spennende, mens du blir kjent med tre helt forskjellige hovedpersoner, som du blir glad i på hver sin måte.
Mari Moen Holsve lagde en Fantasy-Trilogi som alle Fantasy-lesere vil elske. Hun klarte å plassere alt en ordentlig Fantasy-bok trenger og mer, uten å overdrive.
Jeg elsker alt med denne boka: hovedpersonene, handlingen og verden den foregår i,
til og med fortsettelsen er like bra eller kanskje bedre: Det er umulig å slutte etter første boka.
"Halvgudene" kan godt plasseres ved siden av Harry Potter, helt øverst på bokhylla!
Selv om boka er anbefalt for 9 år, syns jeg at den passer like bra for ungdom, både for jenter og gutter.

Den neste boken i triologien heter "Svart regn".

Av Charlotte, 13 år.

1 kommentar:

  1. Så fin anmeldelse! Jeg likte også boka. Likte disse kreftene trillingene har, og hvordan de jobbet med å venne seg til det å ha kreftene. Jeg syntes det var morsomt å lese om hvordan de måtte takle det å være uten all teknologien vi tar for gitt.

    SvarSlett