lørdag 25. april 2015

Om tissing, sauer, spagettimiddag med gaffelstikking, herrene Nysgjerrigper og Dumpidump og malermester Grønn

Lesestund i biblioteket!

Boken Lille Otto spiser middag
To ganger i uka arrangerer Eidsvoll bibliotek lesestund for alle barn som kommer på besøk. På onsdager skjer det på Råholt og på torsdager ved hovedbiblioteket på Eidsvoll, og starttidspunktet begge dagene er kl. 11.00.

Det er ofte ganske spennende hvor mange som dukker opp.

Et par ganger har vi hatt så mange som 40-45 barn, andre ganger har det vært ett barn, og noen ganger har bibliotekaren sittet og ventet uten at noen har dukket opp.

Men denne uka ble det mange barn og stor stemning.


Jeg må tisse! Sier Nora
På onsdag kom det 23 bevere og grevlinger fra Bønsmoen barnehage, og de fikk høre om Nora som er redd for å tisse på do (den lager skumle lyder og er kald og hard) og om sauene Bø og Bæ som får besøk av en katt.

Dette var bøker uten mye tekst (noe som passer bra for barn som i dette tilfelle var mellom 3 og fire år).

Dessuten kunne man snakke om en del ting. Bibliotekaren kunne blant annet avsløre at noen ganger kunne man ønske å bruke bleie som voksen også, f eks når man satt foran en stor samling barn og skulle lese en bok, samtidig som man måtte veldig på do.
Bø og Bæ får besøk
 

Når det gjaldt historien om Bø og Bæ ble vi fortalt av en tilhører at hun hadde sauer hjemme i huset.

Levende sauer? Ja da.

Veit mamma og pappa om det, da? Ja da.

 

 
 
Malemester Grønn
På torsdag kom det 14 stykker fra Vilberg barnehage.

De fikk høre om den uheldige herr Dumpidump, om lille Otto som ikke ville spise spagettien sin, men heller gå rett på desserten, og dermed utartet det i stikking i mage med gaffel og kasting av tallerkener med spagetti, og selvfølgelig om malermester Grønn som skal male forskjellige ting i forskjellige farger, men som ender opp med å snuble med et malingsspann fullt av grønnmaling sånn at alt blir grønt i stedet.
 
Også slipset til ordføreren, selv om han selvfølgelig foretrekker at slipset er grått. Barnebokkritikk har skrevet en anmeldelsen av "Malemester Grønn som kan leses her


Herr Dumpidump
Barna fra Vilberg kommer ofte før kl. 11.00, for å få lesestunden til å passe inn i sitt aktive program, og da de hadde gått, kom det ei jente til biblioteket og lurte på om det var noen lesestund i dag. Og når det kommer noen, blir de selvfølgelig lest for, så da satt hun og bibliotekaren og leste om herr Nysgjerrigper og herr Dumpidump.

 
Alt i alt ble det, som vanlig, morsomme lesestunder. Barna har mye de skulle ha sagt, og bibliotekaren lar seg gjerne avspore.

Noen ganger husker han på å lese også.

 

Leseliste uke 17:                                   HerrNysgjerrigperYokoland:                  Malermester Grønn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar