onsdag 29. april 2015

Nytt på bloggen!

Vi vi prøve å starte opp en online lesesirkel på bibliotekets blogg. Det vil være en annen bok en den vanlige lesesirkelen som disktueres her.

Les om boka på bibliotekets blogg, lån boka på biblioteket, og diskuter boka i kommentarfeltet til bloggen. Perfekt for de som liker å snakke om, diskutere og å lese bøker, men som kanskje ikke alltid har mulighet til å komme til det fysiske biblioteket.

Lesesirkelen på bloggen er tenkt å fungere på følgende måte:
  • I begynnelsen av hver måned presenterer biblioteket månedens bok på bloggen i en ny bloggpost. Du kan da komme til biblioteket for å låne boken eller bare å starte å lese den om du har den fra før av. Kommenter gjerne dine tanker og forventninger til boken i bloggpostens kommentarfelt.
  • Diskusjonsdelen vil foregå i kommentarfeltet til bloggposten. Helt nederst på posten er det mulig å klikke på "Kommentarer", der en kan skrive sine egne kommentarer om og rundt boken. 
  • Mot slutten av måneden legges det ut en bloggpost om bibliotekarens leseopplevelse av boka. I denne posten vil bokens innhold analyseres og temaer boken tar opp vil kunne spinnes videre. Jeg kommer til å forsøke å linke til andre relevante artikler og saker om temaer boken tar opp. Det vil også være mulig å linke til forskjellige artikle eller anmeldelser i kommentarfeltet, eller besvare/diskutere andres kommentarer.

Du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å komme innom biblioteket og snakke med oss om hva du syntes om boken også! Vi bibliotekarer er glad i å både snakke om og skrive om bøker, så det er bare hyggelig!

Den første blogg-posten om i den nye digitale lesesirkelsen kommer på bloggen i begynnelsen av mai.


Den første boken vil være Stephane Hessel sin bok/pamflett/oppfordring om å "Bli Sint!" med forord av blandt annet Vigdis Hjorth og Anders Heger. Så klikk deg innom bibliotekets blogg for heftig gode bokdiskusjoner de neste ukene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar