tirsdag 14. april 2015

Filmtrilogien om tordenguden Thor

Finn filmen i vår samling

Thor (2011)


Regi: Kenneth Branagh

Aldersgrense 11 år

«Verden har mange helter…men bare en av dem er en gud. Da den arrogante krigeren Thor (Chris Hemsworth, Star Trek) blir forvist til Jorden fra sin hjemverden Åsgard, må han kjempe for å gjenvinne kreftene han har mistet. Den falne tordenguden blir forfulgt av en invasjonsstyrke som er sendt ut for å knuse ham. Han må møte dem i kamp og erfare hva som kreves for å bli en virkelig helt. Natalie Portman (Black Swan) og Anthony Hopkins (Beowulf) er også med i dette episke filmeventyret som kritikerne omtaler som en «spennende, underholdende og kult»(Harry Knowles, Ain’t It Cool News).» (Fra filmens cover).

Enda en superhelt, men vi liker vel superhelter J Dette er en god, actionfylt film som viser til de gamle historiene om vikinggudene fra norrøn mytologi. Jeg dro lett kjensel på navn og stedsnavn og egenskaper ved de ulike karakterene fra Åsgard, selv om de ble litt rart å høre dem uttalt på engelsk og ikke norsk. Filmen faller lett inn i rekken med superheltfilmer, og gir god underholdning til både «liten» og stor. Aldersgrensen er på 11 år, noe som bør gå helt fint. Yngre barn kan nok også se filmen, men da i selskap med voksne.

Finn filmen i vår samling

The Avengers (2012)


Regi: Joss Whedon

Aldersgrense 11 år

 

Marvel presenterer Marvels The Avengers, den ultimate superheltfilmen alle har ventet på! Marvels superhelter Iron Man, Hulken, Thor og Captain America samles for første gang noensinne i dette actioneventyret med blant andre Robert Downey Jr., Scarlett Johansson og Samuel L. Jackson i hovedrollene.

Når en uventet fiende plutselig truer hele verdens sikkerhet må Nick Fury, sjefen for det fredsbevarende S.H.I.E.L.D., rekruttere et team som sammen kan redde jorden fra en katatrofal sjebne.

Marvels The Avengers er regissert av Joss Whedon, og byr på et storslagent eventyr med spektakulær action og uforglemmelige spesialeffekter. (Fra filmens cover).

Denne filmen er vel ikke offisielt en oppfølger til Thor, men jeg tar den med allikevel. Handlingen i filmen Thor : The Dark World utspiller seg i etterkant av handlingen i The Avengers så det kan være lurt å se denne før du setter i gang med Thor : The Dark World.

Filmen The Avengers er en veldig morsom og underholdene actionfilm. En av mine kollegaer måtte innrømme at da hun så denne filmen på kino brøt hun flere ganger ut i høylytt latter. Vi møter i denne filmen mange av superheltene fra nylige filmer, blant annet Iron Man, Captain Amerika og Thor, et nytt komplott der ukjente farer truer med å ta over jorden.

Finn filmen i vår samling

Thor : The Dark World (2014)

Regi: Alan Taylor

Aldersgrense 11 år

«Universets eksistens står i fare når en mektig forhistorisk fiende truer med å kaste hele kosmos inn i det evige mørke.

Thor (Chris Hemsworth) gjenforenes med Jane Foster (Natalie Portman), og blir tvunget til å alliere seg med sin forræderske bror Loke (Tom Hiddleston) begir han seg ut på en farefull personlig reise, for å redde både Jorden og Åsgard fra undergang.» (Fra filmen cover).
 
Dette er en oppfølger til Thor og The Avengers, det ble gjort klart i begge forløperne til denne filmen at det ville komme mer fra filmens verden om tordenguden Thor. Denne filmen utspiller seg i ettertid til de to første filmene, og handlingen utspiller seg denne gangen mer i himmelrikene enn på jorden, selv om det endelige slaget havner nettopp her, på jorden. Vi møter igjen alle karakterene fra den første filmen, og noen nye, heriblant Malekith, filmens skurk og Åsgards fiende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar