tirsdag 24. mars 2015

Orange is the new black

Finn filmen i bibliotekets samling
Sesong 1 «Orange is the new black» Utgitt på DVD 2014

Fra skaperen av «Weeds» kommer dramakomedien Orange Is The New Black, en humoristisk og hjerteskjærende serie lagt til et amerikansk kvinnefengsel.

«Ei ung jente smugler en koffert full av narkopenger inn i USA»

Hun kunne vært deg, din søster eller beste venninne! Hun har kjæreste, en spennende jobb, flott familie - ingen ville gjette på at 34 år gamle Piper Kerman skal i fengsel for en ti år gammel forbrytelse. Hun er dømt for å ha smuglet en koffert full av narkopenger. Nå har fortiden innhentet henne. 15 måneder i et beryktet kvinnefengsel i Connecticut venter. Over natten blir hun fange nummer 11187-424, kledd naken og iført den oransje fangedrakten.

Dette er hva forlaget skriver om bokutgivelsen. Ikke la dere lure av navnet til Piper. Orginalen heter Kerman til etternavn, men i filmen/serien er det navnet byttet om til Chapman.
Det komfortable livet i New York byttes ut med en oransje kjeledress, og blant den eklektiske gruppa innsatte finner hun både uventede konflikter og nye venner.

Piper Kerman har skrevet en rørende, morsom og klok memoarfortelling fra oppholdet i fengselet. Boka har tatt lesere med storm over hele verden, og denne internasjonale bestselgeren er også blitt kjent som den populære Netflix-serien med samme navn: Orange is the new Black.

I de største rollene møter vi Taylor Schilling, Laura Prepon, Michael J. Harney, Michelle Hurst, Kate Mulgrew og Jason Biggs.
Dette er en morsom, artig og samtidig ekte serie, jeg absolutt vil anbefale dere å se. På biblioteket kan du låne den 1. sesongen på dvd, eler du kan også laste ned boka som e-bok. På Netflix er nå begge sesongene tilgjengelig.

Av Marianne Hoel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar