tirsdag 17. mars 2015

Lawless

Finn filmen i vår samling
Lawless (2011)

Regi: John Hilcoat

Aldersgrense 15 år

Lawless er en actionfylt film basert på virkelige hendelser i spritsmuglernes Virginia på 1920-tallet. Filmen viser tre brødre og deres kamp mot korrupte agenter, forbudsloven og til dels hverandre.

«Lawless er den virkelige historien om de beryktede Bondurant-brødrene, notoriske spritsmuglere som fulgte den amerikanske drømmen i delstaten Virginia, under forbudstiden i USA på 1920-tallet. Lojaliteten brødrene i mellom ble satt kraftig på prøve i kjølevannet av den amerikanske nasjonens mest velkjente kriminelle storbølge.

Filmen er en episk saga fra en kjent tidsepoke i USA, inspirert av historier av forfatter Matt Bondurants egen familie, i hans egen bok «The Wettest County in The World».» (Fra filmen cover)

Filmen varer i nesten to timer og kan virke litt lang, men har et hendelsesforløp som strekker seg ut over alle de 112 minuttene filmen varer. Filmens aldersgrense er passende da filmen har en del scener som er ganske sterke og får en til å grøsse nedover ryggen. Verken skurkene eller heltene er spesielt «snille», og linjene mellom politi og røver er relativt tynne og skjøre.

For den som liker historiske filmer med litt gangsterpreg er denne toppers. For dere andre: terningkastene var mellom 3-5 i norske aviser så her er det noe uenighet blant kritikerne. Hva syntes jeg? Filmen var bra, men det holder å se den 1 gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar