torsdag 5. mars 2015

Bare et barn - en oppfølger

Finn boken i vår samling
«Bare et barn» av Hanne Kristin Rohde 2015. Gitt ut på Kagge Forlag.

Hanne Kristin Rohdes oppfølger til suksessromanen Mørke hjerter begynner dramatisk når en journalist og en politiadvokat drepes på en pressekonferanse på politihuset i Oslo.

Politiet finner likene av to guttebarn ved Frysja i Oslo, og sammen med sine kolleger i Oslopolitiet begynner Wilma Lind å nøste i det som åpenbart er en drapssak. Denne gangen får Wilma mer enn én krevende etterforskning å tenke på: Hun satt nemlig ved siden av den drepte politiadvokaten da han ble skutt under presse-briefen. De to sakene tilfører Wilma en kunnskap om Norge som overrasker og sjokkerer henne, og hun må se etter løsninger og motiv også der det er upopulært å lete. Hun erfarer raskt at ikke alle overordnede lar seg begeistre.

«Bare et barn» retter blikket mot de mange barna som stadig forsvinner fra norske asylmottak, mange som ofre for menneskehandel, uten at norske myndigheter gjør tilstrekkelig for å avdekke fakta.

Det er skremmende å lese denne boka, med tanke på at det faktisk kan være slik at Norsk Politi ikke gjør nok for å avdekke disse forsvinningssakene i Norge. Får frysninger på ryggen… Når det er sagt, tenker jeg at det er litt på tide at vi får vite om dette. Det skjer faktisk i vårt rike land!

Dramaet er i gang fra første anslag. Med korte, intense setninger trekkes leseren inn i et drama som starter dypt inne i det store politihuset i Oslo. Nok en gang bruker den tidligere politiinspektøren Hanne Kristin Rohde sin grundige kunnskap til å bygge opp en troverdig og spennende kriminalhistorie, som åpner øynene inn i noe du ikke har tenkt på før

Hanne Kristin Rohde er i ferd med å utvikle seg til en knallgod krimforfatter. (...) Denne romanen er en regelrett page-turner.

Anbefales på det sterkeste

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar