mandag 22. september 2014

1.klassinger på besøk!

Hans Petter klar for besøk!
Barn, barn, barn! Overalt! I løpet av de to siste ukene har vi hatt mangfoldige førsteklassinger på besøk i biblioteket...til barne- og ungdomsbibliotekarens store fryd :-)

Alle årets førsteklassinger får komme til biblioteket i samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken, DKS. Her blir det lesestund og dans og alle får sitt eget lånekort...noe som er veldig stas!

Barne-og ungdomsbibliotekaren, Hans Petter, har stått på og lest eventyr for barna og boken som ble valgt var Bukkene Bruse vender tilbake av Bjørn Rørvik. En nytolkning av den tradisjonelle historien om Bukkene Bruse akkurat som forgjengeren til denne boken, Bukkene Bruse på badeland.

Finn boken i vår katalog
Opplegget for barna var todelt, en del eventyr og en del dans. Da hadde vi fått med oss danselærer, Mona Stubsveen Bråten, leder ved Eidsvoll Ballettskole, som hadde barna med på lek og dans i Panorama og på Søndre samfunn.
På Råholt filial har vi tatt i mot tilsammen 186 barn i følge med 19 lærere som alle satt seg ned for å høre om Bukkene Bruse. Det var barn fra Bønsmoen, Eidsvoll Verk, Råholt og Dal skole.
Eidsvoll bibliotek var ikke langt unna med 128 barn og 13 lærere. Her var det barn fra Ås, Vilberg, Langset og Finstad skole.

Men barna fikk ikke nok, sist torsdag ble det ekstrabesøk utenom skolen der barna ville bli lest for igjen, og Hans Petter stillte opp...eller satte seg ned...alt ettersom...i godstolen havnet han og leste eventyr :-)

Siden opplegget var todelt ble det lest eventyr to ganger pr skolebesøk, hvilket vil si at Hans Petter har lest Bukkene bruse vender tilbake hele 17 ganger!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar