fredag 15. august 2014

Historiske kjendiser: Farao Ramses II

Fem bøker om Farao Ramses II av Christian Jacq.

Finn boka i vår katalog

Lysets sønn

Dette er den første boken om faraoen Ramses II, som hersket i Egypt i over 60 år. Her møter vi Ramses når han bare er 14 år. Hans far, Seti, er godt likt av folket, men det er ikke avklart hvem som vil bli hans etterfølger. Hans eldste sønn, Shaanar, er en intrigemaker, og uten at noen andre vet om det, begynner Seti å lære Ramses om hans høyeste plikter, men hvordan vil broren reagere på det? Ramses har bare tre venner han kan stole på; Moses, Setau og Ahmeni.

(Omtalen er hentet fra Den Norske Bokdatabasen)

Finn boka i vår katalog

Evighetens tempel

Dette er den andre boken om faraoen Ramses II, som hersket i Egypt i over 60 år. Nå er det like før Ramses vil bli innsatt. Han har alt han trenger for å bli en god farao. Både moren og hans kone Nefertari elsker ham høyt, og han har fremdeles sine barndomsvenner, spesielt Moses. Men i skyggene lurer broren med nye sammensvergelser mot Ramses, og for å beseire sine fiender, bygger det kongelige paret et tusenårstempel.

(Omtalen er hentet fra Den Norske Bokdatabasen)

Finn boka i vår katalog

Slaget ved Kadesj

Dette er den tredje boken om faraoen Ramses II, som hersket i Egypt i over 60 år. Landet er truet av hittittene. Krig virker uunngåelig, og det første store slaget vil stå ved Kadesh i det nordlige Syria. Hvordan kan Ramses forberede seg til krigen når hans elskede kone Nefertari er alvorlig syk? Ramses må reise sørover på leting etter stengudinnen som er det siste håpet for å redde dronningen. Imidlertid vil krigen foregå i nord og hele landet står på spill. I sitt dilemma håper Ramses på hjelp fra sin far som nå er en himmelsk gud.

(Omtalen er hentet fra Den Norske Bokdatabasen)

Finn boka i vår katalog

Abu Simbels herskerinne

Dette er den fjerde boken om faraoen Ramses II, som hersket i Egypt i over 60 år. Ramses har ikke klart å seire over hittittene og inngår i stedet forhandlinger med dem. Han vil heller konsentrere seg om kjærligheten til sin Nefertari og lar to templer bli oppført ved Abu Simbel som bevis på deres evige kjærlighet. Men alt er ikke fryd og glede, og Ramses må konfrontere barndomsvennen Moses, som har kommet tilbake til Egypt med ordre fra Gud om å føre jødene ut av landet.

(Omtalen er hentet fra Den Norske Bokdatabasen)

Finn boka i vår katalog

Under det hellige akasietre

Dette er den femte boken om faraoen Ramses II, som hersket i Egypt i over seksti år. Han er nå over femti år gammel, og etter å ha bragt enorme rikdommer til sitt land hadde han håpet å kunne nyte sitt otium på sine eldre dager. Men han må fortsette og herske og strever med å beholde freden han har kjempet så hardt for å oppnå.

(Omtalen er hentet fra Den Norske Bokdatabasen)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar