mandag 2. juni 2014

«Zombie nation» (2014) av Øystein Stene

Finn boka i vår katalog

Zombie nation (2014) av Øystein Stene

Midt i Atlanterhavet finnes det en øy som amerikansk og europeisk etterretning har forsøkt å holde skjult siden første verdenskrig. Sjøkart blir tegnet om, nærgående lasteskip senket, havbunnen ombygget, alt for å holde kunnskap om øya borte.

Øya heter Labofnia, og hit ankommer Johannes van der Linden en sen vinterdag i 1989. Han har ingen hukommelse fra sitt tidligere liv, verken hva han het eller hvor han bodde. Han er død. Johannes kan ikke føle, ikke smake, ikke lukte, ikke sove. Han kan ikke lengte, men han har likevel et slags ønske om å være menneskelig, og ikke minst vil han vite om han noen gang har vært menneskelig. På Labofnia blir han lært opp til å imitere mennesker, å bevege seg og snakke som dem. Han blir ansatt ved Labofnias byarkiv hvor han, og dermed også leseren, får et innblikk i Labofnias historie – men også øyas fremtid. Men hva kan de levende døde, isolerte ute i Atlanterhavet, egentlig forvente av fremtiden?

Forlaget omtaler denne boka som en eksistensiell zombieroman, men samtidig handler det også om hva det vil si å være menneskelig, å være levende. Den som ønsker og forventer mye blod og gørr vil bli skuffet, selv om det selvfølgelig må være til stede i en roman om zombier. Boka kan leses av både ungdom og voksne, også av deg som aldri trodde du ville lese en zombieroman. Liker du dessuten konspirasjonsteorier og en drivende fortelling vil du like denne boka. Zombie nation er Øystein Stenes fjerde roman og er tilgjengelig både i papirform og som e-bok.

Anmeldt av Fanny Sandström Rødfoss

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar