lørdag 3. mai 2014

Tegneseriens dag 2014

I dag feires Tegneseriens dag. På biblioteket har vi to stadig voksende tegneserie-samlinger, en i voksen- og en i barneavdelingen.
Tegneserien vinner stadig terreng i kampen om å bli regnet som "ordentlig" litteratur, og serie-samlingene ved bibliotekene blir stadig mer variert og utfyllende. Det finnes tegneserier innenfor enhver sjanger, alt fra de korte vitsefortellingene til de lange episke eventyrfortellingene og til og med noen ordentlige såpeserier. Som for eksempel denne serien i to bind, om Aya fra Yopougon:
En feelgood-tegneserie av Marguerite Abouet. AYA fra Yopougon.
Finn boka i vår katalog
Finn boka i vår katalog
Forlaget skriver om boka:
Elfenbenskysten, 1978.
Aya er 19 år gammel og er mer ambisiøs enn faren liker.

Hun vil bli lege. Venninnene hennes er mindre opptatt av karriere og vil heller danse og feste. En dag blir livet snudd på hodet da en av dem blir gravid, noe som får konsekvenser for flere av familiene. Aya fra Yopougon er noe så sjeldent som en afrikansk feelgood-fortelling, fri for sult, krig og fattigdom.
Budskapet er enkelt: innbyggerne i en afrikansk storby har nøyaktig de samme problemene, drømmene og følelsene som folk i New York, Paris eller Oslo, og livet er mer komplisert enn i en brasiliansk såpeserie …
Aya fra Yopougon har vunnet en rekke priser og er oversatt til mer enn 15 språk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar