tirsdag 6. mai 2014

Det henger en engel alene i skogen av Samuel Bjørk

«Det henger en engel alene i skogen» (2013) av Samuel Bjørk

Finn boka i vår katalog

Forlag: Vigmostad & Bjørke

Debut med stil

Heldigvis har vi i norsk kriminalhistorie vært forskånet for noe som likner på historien om englene i trærne, og vi får inderlig håpe vi aldri får oppleve noe liknende i virkeligheten. Forfatter Samuel Bjørk tar seg ganske store friheter i forhold til virkeligheten, både når det gjelder politiarbeid og annet, og kanskje er det nettopp det som har gjort det mulig å skru sammen denne uhyggelige historien til en nervepirrende og svært overbevisende krim. Alt fra første side er vi helt oppslukt, og lar oss villig lede gjennom en rekke vrier og vendinger i selskap med Holger Munchs sympatiske etterforskere. Det henger en engel i skogen alene byr på flere timers førsteklasses virkelighetsflukt.

Jeg gleder meg til å følge denne forfatteren videre. Hvem er han/hun?

«Den første engelen»

En mann skal ut og lufte bikkja for å dekke over gårsdagens fyll og sin dårlige samvittighet. Plutselig piler hunden inn mellom trærne i Maridalen. Mannen følger etter, og blir møtt av et syn som gjør ham edru på sekunder: En liten jente henger i et tre, dinglende over bakken… Det er bare én mann som har de helt spesielle forutsetningene for å løse denne saken - og det er etterforskeren Holger Munch.

«Inn i varmen»

Fram til den lille jenta blir funnet, har Holger Munch vært skjøvet ut i kulda, nærmere bestemt til Hønefoss, Ringerike politikammer, etter en tidligere skandale. Engelen som reiser alene blir hans billett tilbake til de store, interessante sakene - hvis han klarer å samle et godt team. Hans høyre hånd, Mia Krüger, er en Lisbeth Salander-aktig, mistilpasset og deprimert etterforsker som har meldt seg ut av verden. Hun har kjøpt et hus på Hitra, der hun har sluttet å lade telefonen, og i tillegg setter til livs store mengder alkohol blandet med ulike reseptbelagte legemidler. Men hvis Holger kjenner henne halvparten så godt som han tror, vil hun ikke klare å motstå englesaken. Han reiser til Hitra for å tvinge henne tilbake til livet…

Personlig vil jeg mene at dette er en meget bra krim-roman. Vi vet jo ikke hvem som bruker dette pseudonymet Samuel Bjørk,og det gjør det jo bare mer spennende. Jeg vil tro at denne forfatteren har skrevet et par bøker tidligere.

Anbefales!

Av Marianne Hoel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar