torsdag 3. april 2014

Grunnlovsjubileet: "HURRA FOR GRUNNLOVEN!"

Fra forestillingen
Forestilling: HURRA FOR GRUNNLOVEN!
Av: Dårekisten teater
Tid: Onsdag, 2. juli
Lørdag, 5. juli
Sted: Biblioteket på Eidsvollsbygningen

Om forestillingen

I år er det 200-årsjubileum for Grunnloven og dette skal feires i hele landet! Også i den lille byen der Pjoter, hunden Buster, bokhandler Jacobsen og fru Overrektor StrutsenFjertenBert bor. Pjoter og Buster er mest opptatt av å finne ut hva hva de skal spise, bokhandler Jacobsen strever med å heise flaggene, mens fru Overrektor ønsker at alle barna i byen skal lære Grunnloven utenat. Det hele ser ut til å gå riktig bra, inntil Buster stikker av med pakken som inneholder Grunnloven. Dermed bryter kaoset løs! – Vi garanterer at dette blir veldig morsomt, og i tillegg litt lærerikt.
Forestillingen passer for barn i alder 2 til 6 år samt familier. Stykket er en omarbeidet utgav av forestillingen SALTO, og er produsert i anledning Grunnlovsjubileet (Fra teaterets nettside).
Fra forestillingen

Om teateret

Teateret ble etablert i 1981 under navnet Ballongteateret, men skiftet navn til Dårekisten Teater i 1996. Teater har tilhold i Enebakk, 4 mil sørøst for Oslo, og er en av landets eldste friteatergrupper. Opp i gjennom årene har det blitt produsert 15 ulike forestillinger, hvorav 5 fortsatt står på programmet. Teaterets største suksess er serien om LILLE BLÅ som er spillt mer enn 1000 ganger på scenen, og som ble vist i NRK, Barne-TV i 1983. I mange år ble det bare spilt rene dukketeaterforestillinger, men de siste årene har det vært produsert forestillinger der dukker, maskespill og skuespillerteater kombineres. Se RØDHETTE OG ULVEN og PRINSESSEN PÅ ERTEN (Fra teaterets nettside).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar