mandag 24. mars 2014

Spionthrillere: Kodenavn Sting

Finn boka i vår katalog

Kodenavn: Sting bind 1 av Robert Ludlum
Kodenavn: Sting bind 2 av Robert Ludlum

Forlaget skriver om denne boka:

Drew Latham har alltid beundret storebroren sin. Harry er alt det Drew skulle ønske at han var: smart, behersket, rådsnar, belest, lojal, modig. I dag er Harry CIAs best begravde muldvarp. Drew er i sikkerhetstjenesten ved den amerikanske ambassaden i Paris.

Etter tre års hardt arbeid er agenten med kodenavnet Sting endelig ved målet. Harry Latham har greid å infiltrere kjernen i nynazistbevegelsen Brorskapet. Men Harry er avslørt, og nynazistene bruker ham bare - til sitt eget uhyggelige formål.

Amerikansk og europeisk etterretningstjeneste ryster i sine grunnvoller når Harry vender tilbake fra Brorskapets arne med de mest eksplosive hemmeligheter. En liste over nynazister i næringslivet, mediene og byråkratiet som, hvis den lekker ut, vil sette respekterte menn og kvinner over hele verden i vanry. Kan disse opplysningene være riktige? Saken blir ikke mindre komplisert da Harry blir drept i et attentat rett etter at listen er overlevert.

Drew bestemmer seg for å ta brorens identitet for å finne ut om opplysningene er korrekte. Han kan ikke stole på noen. Han møtes av topptrente mordere, og fienden lurer der han minst venter det. Drew er både tiltrukket av og irritert på den vakre nederlanske bibliotekaren Karin de Vries. Hun er kvinnen som hjelper ham ut av mer enn én knipe, og som har like mange hemmeligheter som Harry hadde. Kan Drew stole på henne? Kan han stole på sine egne følelser for denne mystiske kvinnen? Snart sitter han igjen med flere spørsmål enn svar.

Og denne gangen må Drew klare seg selv. Ingen Harry står klar til å veilede ham, eller redde ham når han har tatt seg vann over hodet. Drew må stole på sin egen intuisjon og legge opp taktikken alene. Sammen med Karin vil han hevne sin bror, og samtidig ta knekken på noen av de mest avskyelige krefter menneskeheten står overfor. Hvis ikke de får ham først, da. Jakten på sannheten blir et uutholdelig kappløp med tiden. Og Drew vet at en hel verden står på spill.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar