tirsdag 11. mars 2014

Skrekk & gru: Jeg skal vise dere frykten

Finn boka i vår katalog
Jeg skal vise dere frykten av Nikolai Frobenius
Romanen handler om den amerikanske dikteren Edgar Allan Poe. Han hadde sansen for det grusomme og det mystiske og var kjent for sine mange skrekknoveller. Poe kjemper for å oppnå litterær suksess når han plutselig oppdager at noen begynner å sette novellenes handling ut i livet. De grusomme drapene Poe skildrer i sine noveller blir utført av en person som senere bruker resten av livet på å knuse hans litterære verk.
Forlaget skriver om denne boka:
EN VÅRDAG I 1841 møter den amerikanske forfatteren Edgar Allan Poe den fremadstormende redaktøren og kritikeren Rufus Griswold på et hotell i Philadelphia. Begge er fast bestemt på å gjøre suksess på den litterære scenen, men konkurransen er hard og intrigene giftige, i et miljø der tilhengere kan være like farlige som fiender. Tiltrekning, misunnelse og avsky driver Griswold og Poe fram og tilbake i et spill som mer og mer ligner en besettelse. Samtidig følger en liten, likblek mannsling etter dem gjennom bygatene i Philadelphia, New York og Baltimore, og etterlater seg en eim av blod og gru...
Romanen er basert på virkelige hendelser, men er samtidig en litterær skrekkroman i slekt med Poes egne verker. Med Jeg skal vise dere frykten vender Nikolaj Frobenius tilbake til den historiske romanen - tolv år etter den internasjonale suksessromanen Latours katalog.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar