lørdag 22. mars 2014

I dag er verdens vanndag 2014!

22. mars hvert år, siden den ble innstiftet av FNs generalforsamling i 1992, markeres Verdens vanndag over hele verden for å få økt oppmerksomhet rundt viktigheten av ferskvann og fremme en bærekraftig forvaltning av ferskvannsressursene.
I denne videoen forteller Michael Stevens fra Youtube-kanalen Vsauce om vann, med både morsomme, interessante og viktige fakta.Finn boka i vår katalog
På Eidsvoll bibliotek har vi boken En reise i vannets fremtid".
Forlaget skriver om denne boka:
I denne boka tar Terje Tvedt leseren med på en uvanlig "vannreise" til 25 land, mens han med en historikers perpektiv reflekterer i tekst og bilder over den svært sentrale politiske, økonomiske og ikke minst kulturelle betydning vannet vil få i fremtiden.
Vannet vil avgjøre menneskehetens fremtid.
Vann har formet alle samfunn - fra de første sivilisasjonene oppsto i Midtøsten og Asia for fem tusen år siden til moderne bysamfunn. Vannet vil også avgjøre menneskehetens fremtid. Usikkerheten om hvorvidt vi lever i tørkens eller flommens århundre, vil tvinge alle samfunn til fundamentale omstillinger. Gigantiske vannplaner vil endre klodens utseende mer radikalt enn noensinne. Kampen om makten over det flyktige vannet blir viktigere og viktigere, og påvirke krig og fred og globale maktforhold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar