torsdag 13. mars 2014

Historiske kjendiser: Thomas Cromwell

Finn boka i vår katalog

Ulvetid av Hilary Mantel

Forlaget skriver om denne boka:

Han er sønn av en smed, han er Englands nest mektigste mann. Thomas Cromwell er en bølle og sjarmør, humanist og slåsskjempe, melankoliker og politisk geni. Folk viker unna ham. Tragedien leder ham fram til Henrik 8s side. Sammen vil de bryte alle lover for å skape et nytt England.

Med mesterverket Ulvetid demonstrerer Hilary Mantel at den historiske romanen fortsatt er en høyaktuell litterær sjanger.

Mantels særegne fortelling om Thomas Cromwell, Henry VIIIs rådgiver, er en fullt ut moderne roman: fragmentert, kompleks, språklig nyskapende, slående vakker. Men samtidig er det en besettende levendegjøring av fortiden. Aldri tidligere har Tudor-tidens England stått tydeligere for oss: Maktens skjønnhet og brutalitet, hofflivets psykologi, renessansens klær og gjenstander, lukter og smaker.

Ulvetid er den mestselgende Bookerprisvinneren noensinne, med over 200 000 solgte av hardcoverversjonen bare i Storbritannia så langt, og permanent plass på bestselgerlistene både i USA og Storbritannia de siste månedene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar