torsdag 27. februar 2014

Skrekk & gru: La den rett komme inn

La den rett komme inn Av John Ajvide Lindqvist
Finn boka i vår katalog
En tenåringsgutt blir funnet drept i den fredfulle Stockholmforstaden Blackeberg. Halsen er skåret over og liket er tømt for blod. Innbyggerne lammes av frykt når ryktene om ritualdrap sprer seg. 12-åringen Oscar fascineres av det bestialske mordet, og uten å være klar over det blir han etter hvert dratt inn i mysteriets mørke sentrum. John Ajvide Lindqvists debut er noe så sjeldent som en realistisk spenningsroman om vampyrer og hevn. Men den thrillerpregede fortellingen handler også om en ung gutts ensomhet, om det å bli oversett og forbigått, og om hvilke brutale krefter som bor i mennesker.
Forlaget skriver om denne boka:
En bloddryppende spenningsroman fra Sverige om vampyrer og hevn. Om en ung gutts ensomhet. Om det å bli oversett og forbigått, og om hvilke brutale krefter som bor i mennesket.
Året er 1981. Livet i Stockholm-forstaden Blackeberg er som vanlig. Folk lever sine hverdagsliv og driver med sitt. Så rykkes tingene ut av sine vante baner. En tenåringsgutt blir funnet drept. Halsen er skåret over, og liket er tømt for blod. Ryktene om et ritualmord sprer seg. Innbyggerne lammes av frykt, men 12 år gamle Oskar fascineres av det bestialske mordet. Uten å være klar over det blir han etter hvert dratt inn i mysteriets mørke sentrum.
Finn filmen i vår katalog
Denne boka er også filmmatisert. Denne DVD-en kan du låne hos oss. Filmen har aldersgrense 15 år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar