søndag 9. februar 2014

Morsdag

I dag er alle mødres dag, noe som selvfølgelig skal markeres. Hvorfor ikke se en film sammen med din mor? Her er det noen forslag på filmer som handler om mødre og barn.

Finn filmen i vår katalog
Mildred Pierce
Kate Winslet spiller tittelrollen i denne prisbelønte fjernsynsserien. Mildred Pierce er en alenemor i Los Angeles under depresjonstiden i tredveårene. Hun oppnår suksess, men sliter med forholdet til sin eldste datter Veda.
--

Finn filmen i vår katalog
The kids are all right
Nic og Jules er to mødre som lever i en koselig forstad med deres respektive tenåringsbarn, Joni og Laser. Joni skal snart dra på college, men før hun drar vil Laser at Joni skal hjelpe ham å finne deres biologiske far. Mot hennes bedre viten går hun med på dette og klarer å få kontakt med Paul, en tilbakelent restauranteier. Ettersom Paul tar mer og mer plass i deres åpenhjertige og frimodige familie, begynner et nytt kapittel for alle sammen, et kapittel der familiebegrepet blir definert og omdefinert.
--

Finn filmen i vår katalog
Grey Gardens
Big Edie Beale og datteren Little Edie var i slekt med Jackie Kennedy, og befant seg dermed aldri langt unna rampelyset det medførte. Mor og datter hadde tilsynelatende alt, men livet deres forvandlet seg til et drama som utspilte seg nesten i total isolasjon.
--

Finn filmen i vår katalog
Høstsonaten
Den framgangsrike pianisten Charlotte, reiser hjem til datteren sin, Eva som bor i en norsk bygd sammen med mannen sin. Her bor også Charlottes andre barn, Helena. Helena ble plassert på mentalsykehus av sin mor, men ble hentet hjem av søsteren sin. Charlotte sørger over tapet av vennen sin og Eva over sitt fireår gamle barn som druknet. En kveld er spenningen mellom mor og datter så sterk at Charlotte og Eva forteller hverandre hva de egentlig føler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar