torsdag 13. februar 2014

EGIL OLSEN - KEEP MOVIN' -KEEP DREAMIN'

EGIL OLSEN - "KEEP MOVIN -KEEP DREAMIN"

Den norske artisten Egil Olsen, fra Ørsta på Sunnmøre i Møre og Romsdal men som nå bor i Oslo, har gitt ut et album i 2011 som heter "Keep movin-Keep dreamin". Det er et veldig bra album, med fine tekster og veldig iørefallende melodier. Flere av låtene har vært å høre på forskjellige radiokanaler da platen kom ut. Låtene er som sagt veldig iørefallende. Stilen er en blanding av Singer/Songwriter stilen og typiske lette pop-låter.  Ei låt som heter "In the middle of Norway", synger han om seg selv og plassen han vokste opp på.  Denne låta er en typisk "hit-låt". Melodien, som er en rask dansevennlig låt,  sitter i hodet med en eneste gang du hører den. To andre låter på albumet som sitter i hodet med en gang du hører dem er låtene "Fangirl" og låta "It's beginning to smell like summer". To typisk "sommerlåter", som man kan ligge i skyggen å sløve til, på en varm sommerdag og nynne med på. Men det er flere låter på albumet som bare må høres. Dette er faktisk ei plate man blir glad i, og som man bare vil sette på og spille om og om igjen. Egil Olsen har selv skrevet alle tekstene og alle melodiene. Plata er veldig bra produsert, og vokalen ligger langt fram i lydbildet så det er lett å få med ordene Egil Olsen synger. Instrumentene som brukes er Cello, fioliner, piano, gitarer, bass og trommer, foruten Egils vakre lyse stemme. Men også fløyte og et trekkspill på et par låter Albumet er ikke utgitt på noe stort selskap, men på det lille uavhengige "Iknowwhatyoudidlast Records". Nei det er ikke skrivefeil, det står slik bak på platen.

Dette er faktisk ei plate som, etter min mening, burde vært en storselger. Ei vakker plate med knallgode melodier. Skulle jeg måtte gi terningkast, så er det terningkast 6.

Egil Olsen har vært på flere turneer rundt omkring i Norge, og holder fremdeles nå i 2014 flere konserter rundt omkring i landet. Han har til nå, i 2014, gitt ut 3 plater til sammen. Denne platen her er plate nummer 2 fra Egil Olsen, og kom ut i 2011.

Så hvis du har hørt Egil Olsen før og liker han, eller ikke har hørt han tidligere, så anbefaler jeg på det sterkeste å høre på akkurat denne platen. Du vil garantert ikke bli skuffet. Kos deg med denne platen , og ha en riktig god fornøyelse.

Av: JAN-ERIK NOSSUM

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar