tirsdag 21. januar 2014

Spionthrillere


Hemmelige agenter i litteraturen

Murmanskaffæren av Bjørn Kjos

Finn boka i vår katalog
Handlingen utspiller seg på midten av 70-tallet i Murmansk og Bodø, mens den kalde krigen er på sitt kaldeste. Oskar måtte rømme landet etter en sabotasjeaksjon under krigen. Broren hans ble drept i aksjonen, og sammen med faren ble han tatt vare på av russerne. Han ble utdannet offiser der, og har hatt ulike spionoppdrag. Hans neste oppdrag er å spionere på flybasen i Bodø. Han får seg jobb på basen, og infiltrerer lokalmiljøet. Han innleder et forhold til sykepleieren Anne og får en ny venn i flygeren Arnfred. Det blir stadig vanskeligere å holde dobbeltlivet skjult fra andre, og han får enda større problemer når det neste oppdraget hans er å feste sprengstoff til et jagerfly. Piloten på dette jagerflyet er vennen Arnfred. Bjørn Kjos er administrerende direktør og tidligere jagerflyger, og han drar nytte av sin kunnskap om fly i denne romanen.

Forlaget skriver om denne boka:

Oskar står i gjeld til KGB. Etter en sabotasjeaksjon under krigen hvor Oskars bror ble drept, blir Oskar og faren tatt vare på av sovjeterne i Murmansk. De sørget for offisersutdannelse til Oskar og engasjerte ham til spionoppdrag i Norge. Nå vil de at han skal gjøre nok et oppdrag for dem: spionere på flybasen i Bodø. Oskar får en jobb på flybasen og infiltrerer lokalmiljøet. Han innleder et forhold til sykepleieren Anne og blir venn med flygeren Arnfred. Det blir mer og mer vanskelig å leve et dobbeltliv og holde sin bakgrunn skjult, og han drømmer om et vanlig liv. Så får han et siste oppdrag. Han skal feste sprengstoff til et jagerfly. Flygeren som skal ta av i flyet er Arnfred.

Murmanskaffæren er en spennende og hardbarket spionroman som utspiller seg i Murmansk og Bodø på midten av 70-tallet, mens den kalde krigen er på sitt kaldeste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar