tirsdag 28. januar 2014

Marianne anbefaler

Sikre tegn på din død Torkil Damhaug
Finn boka i vår katalog
Forfatter: Torkil Damhaug
Nok en suksess!
Sikre tegn på din død er forfatterens fjerde kriminalroman. For den første, Se meg, Medusa (2007), ble han rost. For den andre, Døden ved vann (2009), ble han nærmest hyllet. For den tredje, Ildmannen, (2011), fikk han Rivertonprisen, det vil si prisen for årets beste norske krim.
Iraneren Arash, som har flyktet fra fengsel og tortur under prestestyret i hjemlandet, arbeider nå som portør ved Akershus universitetssykehus. En natt opplever han at en pasient som kom inn til akuttmottaket med moderate skader, forsvinner fra korridoren. Arash begir seg ut på leting etter senga med pasienten, og finner ham død, med strupen skåret over.
Patologen og forskeren Jennifer Plåterud, eller Jenny som hun gjerne kalles, blir hanket inn for å bistå som rettsmedisiner under etterforskningen av drapet på sykehuset. Jenny er en oppegående kvinne på høyhælte sandaler, intenst opptatt av arbeidet sitt, og av legekjæresten, Zoran. Hun er også moren til Sigurd Woods.»
Det er disse tre, Sigurd, Arash og Jenny, som er hovedkarakterene og bærerne av synsvinklene i romanen. Som lesere lokkes vi inn i et univers av rå action via intens, listende spenning til forvirring og usikkerhet, før vi etter et utall tvister og vridninger får vite hvem morderen er, og hvorfor ofrene ble drept.
Av Marianne Hoel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar