fredag 3. januar 2014

Kjøkkengudens kone

Finn boka i vår katalog

Kjøkkengudens kone av Amy Tan

Kjøkkengudens kone er først og fremst fortellingen til Jiang Weili, også kalt Weiwei og senere Winnie. Det er fortellingen om hennes liv i Kina i første halvdel av 1900-tallet, slik hun forteller den til sin datter Pearl. Weiwei er datter av en velstående mann, men da moren hennes forsvinner blir hun sendt til slektninger på landet. Hennes tanter arrangerer hennes ekteskap med Wen Fu, en mann som skal komme til å tyrannisere henne i flere år fremover. Kan hennes sterke fortelling bygge en bro over generasjonskløften mellom henne og hennes datter?

Amy Tan er født i California, USA, av kinesiske foreldre. Hun har en mastergrad i lingvistikk og debuterte i 1989 med romanen Lykke og glede (engelsk tittel: The joy luck club), og har siden gitt ut flere romaner og et par barnebøker. Hennes seneste bok, The valley of amazement kom i 2013 men er ennå ikke oversatt til norsk.

Denne boken diskuterte vi i bibliotekets lesesirkel i november, og vi var alle enige om at det er en særdeles velskrevet bok. Amy Tan skriver med innlevelse og troverdighet, og oversettelsen av Merete Alfsen er et mesterverk i seg selv. Dette er en bok som bør leses langsomt og med ettertanke. Det er en fortelling om den lunefulle skjebnen – eller er det ødet? Det handler om kvinneundertrykkelse og krig, men først og fremst handler denne boka om håp. Anbefales på det sterkeste!

Av Fanny Sandström Rødfoss

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar