torsdag 30. januar 2014

For ungdom

Evensen, Liv Eirill. Playback : fortellinger. Omnipax, 2013

Finn boka i vår katalog

Innhold:
Seks fortellinger om seks unge kvinner som på hver sitt vis søker nærhet og tilhørighet, men også frihet og frigjøring. Om å bli sviktet og komme seg opp igjen, om å oppdage en verden utenfor sin egen, snevre.
Om å våge å gjøre godt, selv om en egentlig ikke tør.
(fra forlagets hjemmeside)

Vurdering:
Etter to romaner for ungdom debuterer Liv Eirill Evensen med denne samlingen fortellinger. Formmessig er fortellingene ganske forskjellige, både i skrivemåte og i lengde, men felles for dem er hvordan forfatteren klarer å skildre særlig hovedpersonene på en slik måte at man bare vil lese mer om dem.

Som alle samlinger er «Playback» litt ujevn, men aldri dårligere enn god. Den beste fortellingen er Playback, der hovedpersonen som har opplevd et tøft liv (etter å ha flyttet fra fosterhjem til fosterhjem, og med en mor hun er glad i, men som ikke klarer å slutte å drikke), men som nesten tilfeldig oppdager et talent som hun ikke trodde hun hadde.

Basert på den fortellingen alene håper jeg at Liv Eirill Evensen fortsetter å skrive kort. For den saks skyld: Hun kan skrive langt også. Det hadde vært flott hvis flere hadde fått øynene opp for denne forfatteren. For meg var «Playback» en av de absolutt beste leseropplevelsene høsten 2013.

Passer fra ungdomstrinnet og oppover.

Av Hans Petter Laberg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar