torsdag 19. desember 2013

Grøss og gru

Nattefokk av Johan Theorin
 

Finn boka i vår katalog
Familien Westin, Joakim, Katrine og deres to barn Livia og Gabriel fått nok av storbylivet og kjøper tidligere fyrvokterboligen, Åludden gård på Öland. Like i nærheten er det ikke bare ett, men to fyrtårn, og ryktene vil ha det til at det nordre fyret kun lyser natten før noen skal dø.  Det er selvfølgelig bare skrøner, akkurat som sagnet som sier at de døde kommer tilbake på julaften for å delta i julegudstjenesten. Eller er det? Etter hvert så skjer det ting på Åludden gård som vanskelig lar seg forklare.

Nattefokk er en skjønn forening av grøsser og kriminalroman, hvor leseren hele tiden blir servert små porsjoner av fortellingen. Dette bidrar til å holde spenningen oppe gjennom de nesten 400 sidene i boken. Stemningen bygges opp helt til den dramatiske finalen, da fokket kommer sveipende inn over Åludden gård.

Min anbefaling er å slukke lysene (vel, du vil sannsynligvis trenge et leselys), krype opp i sofaen og la deg skremmes og fascineres av denne boken. Det jeg likte spesielt med denne boken var hvordan følelsen av grøss og uhygge sakte men sikkert snek seg innpå, og hvor troverdig Theorin fremstiller karakterene sine. Nattefokk passer perfekt for mørke kvelder med ruskevær!

Anmeldt av Fanny Sandström Rødfoss

Vi har boka også som lydbok og digibok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar