tirsdag 26. november 2013

Historiske kjendiser: Thomas Cromwell

Finn boka i vår katalog

Falkejakt av Hilary Mantel

Falkejakt er den frittstående og dramatiske fortsettelsen på Hilary Mantels kritikerroste internasjonale bestselger og Bookerprisvinner Ulvetid. I oktober 2012 ble Hilary Mantel tildelt Bookerprisen på ny for Falkejakt. Kun to forfattere har tidligere mottatt Bookerprisen to ganger: australieren Peter Carey og sørafrikaneren J.M. Coetzee. Tildelingen understreker en gang for alle Mantels status som en av den engelskpråklige litteraturens viktigste forfatternavn i dag.

Falkejakt utforsker en av mest skremmende og hemmelighetsfulle episodene i engelsk historie: Anne Boleyns plutselige undergang. Hilary Mantels nye roman er som et oljemaleri som plutselig begynner å snakke, et modig og urovekkende bilde av Tudortidens England – og en enestående tekst fra en stor forfatter på høyden av sin makt. Boken utkommer på engelsk i mai, og den norske utgaven vil være den første utenfor Storbritannia.

Han er sønn av en smed. Han er Englands nest mektigste mann. Året er 1535, og Thomas Cromwell har kommet langt i verden. Akkurat som Anne Boleyn, Henrik den 8.s andre kone – hun som fikk kongen til å bryte med Roma. Men en arving har hun ikke klart å gi ham. Nå begynner Henrik å se stadig mer på den stille og vanlige Jane Seymour fra Wolf Hall. Thomas skjønner at det ikke bare kongens lykke som står på spill, men også Englands sikkerhet. Det gjenstår å forhandle seg fram til en «sannhet» som både kan tilfredsstille Henrik og sikre Cromwells videre karriere. Men verken ministeren eller kongen vil komme uskadet fra det blodige teateret som er Anne Boleyns siste dager. (Hentet fra vår katalog)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar