tirsdag 12. november 2013

Historiske kjendiser: Julius Cæsar

Her er fire titler av Conn Iggulden om Julius Cæsar.

Finn boka i vår katalog

Romas porter

Forlaget skriver om denne boka:

Serien Keiseren er en blanding av historie og diktning. Romas porter, den første romanen i serien, handler om oppveksten til mannen som skulle bli den største av alle romere, Julius Cæsar.

Vi følger den unge Gaius Julius Cæsar fra tidlige barneår gjennom en beinhard oppfostring til han som ung og ambisiøs adelsmann står overfor sine første store prøvelser. Gaius og fosterbroren Marcus vokser opp på et gods utenfor Roma, der de forbereder seg på et liv som soldater og ledere. Men en dag mister Gaius faren i et slaveopprør og må søke tilflukt hos onkelen Marius i Roma. Her utkjempes en maktkamp som får republikken til å ryste i sine grunnvoller. Borger står mot borger i en blodig konflikt, og den unge Gaius befinner seg i begivenhetenes sentrum.

Romas porter er en beretning om spektakulære gladiatorkamper, erobringer som skapte et imperium - og maktkamper og svik som nesten la det samme verdensriket i grus.

Finn boka i vår katalog

Kongers død

Forlaget skriver om denne boka:

Den unge Julius Cæcar er blitt tvunget til å forlate Roma. Han får tjeneste som underoffiser på en romersk galei som skal patruljere Middelhavet, på jakt etter pirater og opprørere. Men skipet blir overmannet av pirater; alle offiserene blir tatt til fange og ikke sluppet fri før familiene i Roma har betalt løsepenger.

Cæsar sverger hevn. Han bygger opp en liten hær av romerske veteraner og deres etterkommere. Da den greske kongen Mithradates reiser seg mot romerne, går Cæsar til angrep. Han vender tilbake til Roma som seierherre og gjenforenes med barndomsvennen Brutus. Sammen kjemper de to mot en ny fiende, gladiatoren Spartacus, som leder det store slaveopprøret, med en hær på over åtti tusen mann.

Kongers død er den andre, frittstående boken i firebindsserien Keiseren, som er en blanding av historie og diktning. Den spenner fra spektakulære gladiatorkamper til intriger i det romerske Senatet, fra erobringer som skapte et imperium, til maktkamper og svik som nesten la det samme verdensriket i grus.

Finn boka i vår katalog

Sverdets mark

Forlaget skriver om denne boka:

Etter en periode som romersk prector i Spania bestemmer Julius Cæsar seg for å stille til valg som konsul. Sammen med bestevennen og våpenbroren Marcus Brutus vender han tilbake til Roma, der politiske intriger og sammensvergelser dominerer. Han trosser byens mektige senatorer og danner det første triumvirat sammen med Pompeius og Crassus.

I Romas navn innleder han sitt store felttog i Gallia. Cæsars myndighet og militære styrke, vennskapet med andre hærførere og ikke minst hans politiske ambisjoner fjerner ham etter hvert fra Brutus. Men de to står likevel sammen om beslutningen om å krysse elven Rubicon, i den gamle republikkens siste dager.

Sverdets mark er den tredje, frittstående boken i firebindsserien Keiseren, som er en blanding av historie og diktning om Julius Cæsar. Det er en fargerik beretning om dristighet og mot, ærgjerrighet, forræderi, vennskap og fiendskap. Den spenner fra blodige slag til intriger i det romerske Senatet, fra erobringer som skapte et imperium, til maktkamper og svik som nesten la det samme verdensriket i grus.

Finn boka i vår katalog

Krigens guder

Forlaget skriver om denne boka:

Cæsar og hæren hans har krysset elva Rubicon og marsjerer mot Roma. Oppgjøret mellom Cæsar og den tidligere forbundsfellen Pompeius, Romas diktator, synes uunngåelig. Men Pompeius forlater Roma, og Cæsar, som er overbevist om sin rett til å styre det romerske imperiet, kan innta barndomsbyen i triumf, ledsaget av vennen og våpenbroren Brutus. Utenfor bymurene - i Spania, Hellas, Afrika og Lilleasia - venter imidlertid Pompeius' legioner. I årtier har Cæsars trofaste kampfeller og støttespillere kjempet ved hans side, men kan han stadig regne med deres lojalitet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar