tirsdag 22. oktober 2013

Hulemannen

Jørn Lier Horst «Hulemannen»  2013
Vinner av Rivertonprisen og av Glassnøkkelen, for årets beste nordiske krim 2012.

«Denne gangen kommer døden til William Wistings eget nabolag»
Bare tre hus bortenfor politimannens hjem har en mann sittet død foran et flimrende TV-apparat i fire måneder. Ingenting tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet. Viggo Hansen var et menneske som ikke ble sett, selv om han levde midt blant andre. Dødsfallet får ingen overskrifter i avisene, men noe ved saken vekker nysgjerrigheten hos Wistings journalistdatter Line. Hun vil lage et nyskapende portrett av et helt ukjent menneske.

Samtidig som Line setter i gang sine undersøkelser, får politiet melding om et annet dødsfall. En mann blir funnet på et hogstfelt, og han bærer preg av å ha ligget lenge. Et oppsiktsvekkende funn på den døde blir innledningen til en av de største menneskejaktene i norsk kriminalhistorie. Det eneste som kan hindre politiet i arbeidet er om pressen får nyss om det som er under oppseiling.

Jørn Lier Horst blir bare bedre og bedre som forfatter. Undertegnede er så glad for at Horst nå har sluttet i sin jobb som Politi og vil vie all sin tid på forfatterskapet.
Jeg får ikke lest boken fort nok. Samtidig som den er spennende, stikker det samtidig i hjertet mitt…
At noen kan bli så ensomme på sine gamle dager, at ingen legger merke til om du sitter hjemme, død i flere måneder…. Ja det er for meg helt ubegripelig. Men, slik er det altså i vårt samfunn i dag….

Jeg har lest den første boken  «Nøkkelvitnet»  til Horst nå, etter den siste. (Hulemannen)

Det slår meg at disse to bøkene er veldig like. Forskjellen er samtidig stor, men historien om ensomme, gamle menn er den samme… Derfor velger jeg å gi dere en vurdering av begge her. Man kan se at forfatteren også har forandret seg litt, i måten han skriver på.
Fra første bok, utgitt i 2004, til i dag, altså ni år, vil jeg påstå at vi har fått en fantastisk forfatter, som vet å skrive bøker/krim på en måte som trollbinder oss som lesere! Anbefales på det sterkeste.

Av Marianne Hoel

Hulemannen finnes også i lydbok og som e-bok.

Finn boka i vår katalog

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar