onsdag 30. oktober 2013

Fornøyelig og lettlest

Finn boka i vår katalog

En uvalig leser av Alan Bennett

En uvanlig leser er en morsom liten bok på bare 117 (små) sider. Hovedpersonen, den uvanlige leseren med andre ord, er ingen ringere enn Storbritannias monark og overhodet for Det Britiske samveldet, dronning Elizabeth II. Hun blir bitt av lesebasillen en dag da hun oppdager bokbussen parkert utenfor Buckingham Palace, og foretrekker snart lesing fremfor å gjennomføre sine plikter som dronning. Hennes nærmeste rådgivere vil gjøre hva de kan for å sette en stopper for majestetens overkonsumpsjon av litteratur.

Det er mange referanser til litteratur i denne boken, mange av de 117 sidene er dedikert til å fortelle hva dronningen leser. Det er imidlertid ikke nødvendig å ha stor kjennskap til litteratur for å nyte denne boken – men det er morsomt å se dronningens progresjon fra det trivielle og lettleste til tunge romaner som Marcel Prousts På sporet av den tapte tid.

Når dette er sagt så er En uvanlig leser ikke en bok for deg som søker spenning og overraskelser bak hvert hjørne. Jeg vil si at dette er en lunken bok som rusler makelig fremover, på en positiv måte. Det er en bok man kan humre av, og som gir deg en god føleslse.

Alan Bennett er en britisk forfatter, skuespiller og komiker. Han har skrevet flere bøker, som omfatter essays, romaner, noveller og memoarer. Så langt er det bare En uvanlig leser som er oversatt til norsk. Vi får håpe det snart blir en forandring på dette.

Anmeldt av Fanny  Rødfoss

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar