mandag 19. august 2013

Språklek ved skolestart

Fru Andersen har hump i halen av Trond Brænne,             
illustrert av Per Dybvig
Finn boka i vår katalog

Innhold:
"I en liten by bodde det en gang ei lita jente. En dag fant jenta ut at hun ville bytte ut ordene i språket slik at tingene fikk nye navn. Hun kalte jente for flaske, fisk for viskelær og spise for knuse.
Faren til jenta syntes det var morsomt å snakke på den nye måten, og de byttet stadig ut flere ord. Etter hvert spredte ideen seg til alle som bodde i den lille byen, og til slutt videre til hele landet.
Forvirrende? Javisst, men ikke kjedelig!" Hentet fra Forlaget Cappenlen Damms side Cappelen Damm

Vurdering:
Fru Andersen har hump i halen er ei fornøyelig bok som setter fokus på språket og språkets mange muligheter. Her lekes det med språket på en slik måte at det engasjerer både liten og stor. Boka egner seg godt for førsteklassinger. Den egner seg godt som høytlesningsbok. Høytlesning gir unike muligheter til samtale rundt alt det merkelige som kan oppstå når man forsøker seg på å lage et eget språk.
Boka har morsomme illustrasjoner av Per Dybvig. Disse er med på å gjøre boka enda mer spennende. Illustrasjonene gir også mange muligheter for samtaler rundt ulike tanker og begreper. Er det virkelig mulig å sette nye navn på de tingene som allerede har et navn? Og hvis vi gjør det, vil vi da forstå hverandre?

Av Elisabeth Alnes

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar