mandag 12. august 2013

Spionthrillere

Spioner og hemmelige agenter

I følge store norske leksikon er en spion en «person som hemmelig eller ved falsk fremferd søker å skaffe seg opplysninger som er hemmeligholdt, i alminnelighet for å overlate dem til en oppdragsgiver. Særlig brukt om hemmelige agenter for et lands etterretningstjeneste.».   

o    Spionen, av James Fenimore Cooper, regnes av mange som den første spionromanen. Den ble utgitt allerede i 1821.

o    En av de mest kjente fiktive spionene er uten tvil James Bond. Det var Ian Fleming som først skrev om 007, men etter Flemings død har Robert Markham, John Gardner, Raymond Benson og Sebastian Faulks sørget for at Bond fortsatte «on her majesty’s secret service».

o    Spioner er ikke bare å finne i litteraturen. Norges mest kjente spioner fra virkeligheten er Gunvor Galtung Haavik (1912-1977) og Arne Treholt (1942-).

o    Alle titler som er nevnt i denne listen har vi på Eidsvoll og/eller Råholt bibliotek. Samtlige er beregnet på voksne lesere.

Listen består av 39 titler. Framover vil vi legge ut disse titlene her. Listen i sin helhet kan du finne på Eidsvoll - og Råholt bibliotek.

Denne listen er utarbeidet av voksenbibliotekaren ved Eidsvoll bibliotek og Råholt filial. Alle spørsmål og kommentar rettes til Fanny Sandström.
Tlf.: 66 10 72 25

Epost: Fanny.Sandstrom@eidsvoll.kommune.no

Ted Allbeury (1917-2005)er først ut.

Den tyvende dag i januar (1985)


Presidentens og visepresidentens funksjonstid skal opphøre ved middag
DEN TYVENDE DAG I JANUAR,
og senatorers og representaters funksjonstid skal opphøre ved middag den tredje dag i januar i det året da slik funksjonstid ville ha opphørt hvis denne artikkel ikke var blitt ratifisert. Deres etterføleres funksjonstidk skal så opphøres
Artikkel XX, § 1
i De forente staters grunnlov
Kunne Sovjetunionen klare å få sin egen mann valgt til president i USA?
Denne agentromanen av den tidligere etterretningsagenten Ted Allbeury forteller hvordan det kunne ha skjedd, og det på en måte som er både mulig og trolig.
En topp spennende spionroman i etautentisk miljø. (Hentet fra Eidsvoll biblioteks katalog.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar