tirsdag 6. august 2013

Jørn Lier Horst «Jakthundene» (2012)

Jørn Lier Horst «Jakthundene» (2012)


Finn boka i vår katalog

En strålende sommerdag for 17 år siden forsvant unge, vakre Cecilia Linde mens hun var på joggetur. En storstilt etterforskning ble iverksatt, men til ingen nytte. Ikke før politiet, stikk i strid med Wistings anbefalinger, gikk ut i pressen med at hun hadde klart å gi fra seg en melding etter at hun ble fanget. Det ble funnet et kassettbånd i grøfta, og dermed begynte snøballen å rulle og en mistenkt ble arrestert. Jørn Lier Horst maner fram en norsk sommeridyll der bølgene slår dovent mot stranda og det virker utenkelig at noe vondt noensinne skal komme til å skje. Dessverre kan idyller knuses.

Gjenopptakelsen
Nå har drapsmannen sonet ferdig. De første han gjør etter løslatelsen er å kreve saken gjenopptatt. Wisting var etterforskningsleder da Cecilia ble drept, og nå blir han suspendert og satt under etterforskning, mistenkt for å ha plantet bevis. Wisting er fremdeles sikker på at de arresterte riktig mann den gangen for 17 år siden, og vet godt med seg selv at han ikke har foretatt seg noe uetisk. Han får likevel en synkende følelse: Etter en samtale med drapsmannens advokat blir det åpenbart at beviset som felte drapsmannen var forfalsket og plantet. Og hvem har hatt muligheten til å bytte ut bevis? Noen i etterforskningsgruppa eller blant åstedsgranskerne må ha byttet ut det fellende beviset.
I medias søkelys

Mediene værer blod. Heldigvis jobber Wistings datter Line fremdeles i VG, og hun ringer og tipser ham dagen før han blir kastet til ulvene. Selv kaster hun seg over en drapssak i Fredrikstad, i håp om at drapet vil kunne skyve beskyldningene mot faren vekk fra førstesiden. Line klarer raskt og ved ukonvensjonelle midler å finne den dreptes identitet, og på egenhånd drar hun til den dreptes hjemmeadresse. Der får hun et ublidt møte med en innbruddstyv, kanskje morderen? - i det han løper fra huset. Trass i alle hennes anstrengelser havner likevel saken mot faren på forsida, og Line sitter igjen med et blått øye……

En ny og spennende krim fra Lier Horst. Man får ikke lest fort nok for å finne frem til løsningen.
Anbefales.

Av Marianne Hoel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar